Norwegian Sports Travel er konkurs

Et av de største reiseselskapene på fotballturer til Liverpool har meldt oppbud. Hva som skjer med de reisende, er usikkert.

I dag kom beskjeden om at Norwegian Sports Travel har slått seg selv konkurs. Dermed stopper salg og gjennomføring av turene opp. Ingen av de solgte turene vil dermed bli gjennomført i selskapets regi som planlagt.

Nå er det svært mange supportere som blir rammet, og ikke får benyttet seg av Liverpool-turen de har bestilt. Det gjenstår ni hjemmekamper av sesongen, fra og med Everton førstkommende mandag.

Dette sier Norwegian Sports Travel

Selskapet oppgir dette som årsak til konkursen i en melding på sine nettsider:

«Styret i Norwegian Sports Travel AS har idag etter å dagens styremøte måttet ta den tunge besluttningen å melde oppbud/konkurs. Dette vil bli gjort imorgen tidlig.

Selskapets ledelse og styre har i lang tid jobbet med likviditetsproblemene selskapet har hatt siden Covid-19, Delta varianten og ikke minst Omikron varianten som rammet verdenen i mars 2020 og fremover til november 2021 til februar 2022.

Når selskapet ikke fikk noe direkte støtte av de statlige støtteordningene som ble tilbudt reieseselskapene som måtte kansellere og refundere 100% av innbetalt bookinger har dette påført selskapet en gjeld som til slutt ble for tung å bære med seg.

Det har over en lang periode blitt jobbet med å finne nye eiere eller frisk kapital til selskapet, dette har ikke tidligere eller nåværende styre desverre lyktes med etter å ha snudd hver stein og jobbet dag og natt frem til idag.

Vi i Norwegian sports Travel er lei oss på vegne av kunder som har bestilt turer med oss for resten av denne sesongen og at vi ikke kan levere det fantastiske produktet dere har gledet dere til å oppleve.

For de av dere som har booket og betalt forskudd eller hele reisen deres med oss må nå ta kontakt med reisegarantifondet for videre informasjon.

Vi ønsker å takke alle våre 13.500 nåværende og tidligere kunder samt våre fantastiske samarbeidspartnere for turene vi har hatt sammen og for alle de fantastiske tilbakemeldingene vi har fått fra dere.

Hilsen oss i Norwegian Sports Travel».

Norwegian Sports Travel AS ble stiftet i 2016 har etter det vi erfarer slitt med økonomi og likviditet over lengre tid.

Etter det vi forstår skal Liverpool FC være informert om konkursen, og kommer trolig til å kontakte reisende til Everton-kampen for mulighet til kjøp av billetter for de som fortsatt ønsker å se. Klubben kan imidlertid ikke hjelpe med selve reisen eller oppholdet.

Norwegian Sports Travel er medlem av Reisegarantifondet og alle krav må rettes dit. Hvis du er rammet av denne konkursen, og reiser på Everton eller andre kamper, må nye flybilletter og hotell bekostes selv. 

Hva som kommer til å skje i forhold til de andre kampene utover våren er foreløpig uklart. De to neste hjemmekampene er Real Madrid (21. februar) og Manchester United (5. mars).

Avviste rykter om konkurs i januar

I begynnelsen av januar ble det kjent at styreleder, styremedlem og revisor hadde forlatt selskapet. Saken ble først omtalt i Romerikes Blad.

Daglig leder, Thomas Lein, avviste da at selskapet var truet av konkurs og uttalte at det var nye investorer på vei inn uten å ville spesifisere dette noe nærmere. – Fremtiden ser lys ut, uttalte han videre til Romerikes Blad.

Veldig trist for de reisende

Leder for supporterklubben, Pål Christian Møller, sier dette er en svært trist nyhet for alle de Liverpool-supporterne som har gledet seg til å reise til Anfield denne våren. Veldig mange er nå strandet hjemme.– Norwegian Sports Travel var jo på mange måter en konkurrent til vårt samarbeid med Ving, men for alle parter er det bare sunt med konkurranse og gode tilbud i markedet. Derfor er det synd at selskapet nå er konkurs – og spesielt for de som er rammet direkte ved å få kansellert fotballturen sin, sier han.

Er det noe vi som supporterklubb kan gjøre for å hjelpe de reisende?


– Vi sjekker nå via våre kanaler hva som er av muligheter, men ved konkurser er det egne regler som slår inn rundt det formelle, og normalt sett lite handlingsrom. Vi kommer imidlertid til å informere LFC om situasjonen og be dem være behjelpelige der de kan.

Du driver selv reisebyrå og er kjent med regelverket. Hvilke rettigheter har nå de reisende?


– Så vidt jeg vet er Norwegian Sports Travel medlem av Reisegarantifondet. Slik regelverket er for gruppereiser så er det Reisegarantifondet de reisende må henvende seg til for å få tilbake pengene. Reiseforsikringen gjelder ikke om reisearrangøren eller turoperatøren går konkurs. I utgangspunktet skal du kunne få igjen alle penger gjennom Reisegarantifondet.


– Hvis reisen er betalt med kredittkort kan du kreve refusjon fordi du har kjøpt en tjeneste du ikke har fått. Dette kravet må du rette mot kredittkortselskapet eller banken hvor du har fått kortet utlevert. I noen tilfeller kan også debetkort gi deg noen rettigheter. Ta i så fall kontakt med din bank for å sjekke ut dette.

Les mer om kortreklamasjon hos Forbrukerrådet.

Supporterklubben gjør oppmerksom på at vi har et samarbeid med Ving på fotballturer til Liverpool. Ving er en konkurrent til Norwegian Sports Travel. Siden dette rammer flere av våre medlemmer skriver vi likevel om denne saken.