Nesten halvparten av managerne har fått sparken

Patrick Vieira led samme skjebne som en rekke andre managere denne sesongen.

Allerede i august var det duket for sesongens første manageravskjedigelse i Premier League da Scott Parker måtte ta sin hatt og gå i Bournemouth. Det skjedde etter at han offentlig hadde kritisert klubbens ledelse etter 9-0-tapet på Anfield i sesongens fjerde serierunde.

Siden den gang har en rekke andre managere fått sparken, og den siste til å få den tunge beskjeden var Crystal Palace-manager Patrick Vieira. Laget er nummer tolv, men det er bare fem poeng ned til sisteplass. Med fire scoringer og null seiere i 2023, fant klubbens ledelse ut at tiden nå var inne for å ta grep.

Ni har fått sparken

Totalt er det ni managere som har fått sparken i Premier League denne sesongen. Bare en drøy uke etter at Parker måtte gå i Bournemouth, fikk Thomas Tuchel samme beskjed i Chelsea.

I oktober måtte Bruno Lage gå av som Wolves-manager, før Steven Gerrard fikk sparken fra Aston Villa noen uker senere. Like før VM var det slutt for Ralph Hasenhüttl i Southampton, mens Everton ventet til januar med å kvitte seg med Frank Lampard.

I februar var det to managere som fikk sparken. Tålmodigheten var slutt i Leeds, som sparket Jesse Marsch, før Nathan Jones sitt korte opphold i Southampton tok slutt. De er eneste klubb som har sparket to managere denne sesongen. Og 17. mars var det altså over for Vieira.

Brighton måtte også finne en ny manager denne sesongen, men det var fordi Graham Potter valgte å gå til Chelsea.

Managere som har fått sparken i 2022/23

Scott Parker, Bournemouth
Thomas Tuchel, Chelsea
Bruno Lage, Wolves
Steven Gerrard, Aston Villa
Ralph Hasenhüttl, Southampton
Frank Lampard, Everton
Jesse Marsch, Leeds
Nathan Jones, Southampton
Patrick Vieira, Crystal Palace

Klopp er lengstsittende

I en stund nå har Jürgen Klopp vært den lengstsittende manageren i Premier League. Han nærmer seg sju og et halvt år i sjefsstolen i Liverpool, og har 300 dager mer enn det Pep Guardiola har i Manchester City.

Bak dem følger Brentfords Thomas Frank og Leicesters Brendan Rodgers, som begge har litt over fire år i sine jobber, mens Arsenals Mikel Arteta allerede etter litt over tre år er nummer fem på listen.

I det engelske seriesystemet er det bare to managere som har hatt sin nåværende jobb lenger enn Klopp. Det er Simon Weaver, som nærmer seg 14 år i League Two-klubben Harrogate Town, og John Coleman, som har vært i Accrington Stanley i åtte og et halvt år.

Premier League-manageren som er ferskest i sin jobb er Javi Gracia i Leeds, som har hatt jobben i tre uker.