Uaktuelt å selge Jota, selv om Newcastle lokker med oljepenger

Det er snart ett år siden sist Diogo Jota scoret for Liverpool, men på Anfield har man ingen planer om å kvitte seg med portugiseren trass i måltørken.

Liverpool.no-spaltist David Lynch skriver for Football Insider at Diogo Jota inngår i Liverpools planer for neste sesong, trass i at rykter har sådd tvil om portugiserens fremtid i klubben.

26-åringen har slitt med skader denne sesongen. Han fikk en avrevet hamstringmuskel under preseason, som holdt ham ute av spill til september, og deretter fikk han en alvorlig skade i baksiden av den ene leggen i oktober, som resulterte i ytterligere fire måneder på sidelinjen, og som også var kroken på døra for angriperens VM-drøm.

Jota har slitt med å komme i form igjen etter at han kom tilbake i spill i februar, og har ikke scoret i noen de åtte kampene han har spilt denne vinteren. Faktisk har ikke Liverpools nummer 20 funnet veien til nettmaskene siden 2-2-kampen mot Manchester City i april i fjor. Det nærmer seg altså et helt kalenderår siden hans siste nettkjenning for klubben.

Newcastle skal være villige til å blå opp 60 millioner pund

Lynch skriver at Newcastle viser interesse for Jota, og skal ifølge rapportene være villige til å betale 60 millioner pund for portugiseren til sommeren. Liverpool.no-spaltisten forstår det imidlertid slik at forsøk på å prise Jota bort fra Anfield i sommer vil falle på stengrunn.

Diogo Jota

Født04. desember 1996
Massarelos, Portugal
Høyde178 cm
Debut24.09.20 mot Lincoln (7–2)
Innkjøp£41M + £4M
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-237+9 /04+6 /0
2021-2239+16 /2127+8 /15
2020-2119+11 /1312+7 /9
NULL MÅL: Verken Diogo Jota eller noen av de andre Liverpool-spillerne kunne finne veien til nettmaskene på Santiago Bernabeu denne uken.

NULL MÅL: Verken Diogo Jota eller noen av de andre Liverpool-spillerne kunne finne veien til nettmaskene på Santiago Bernabeu denne uken.

Lynch slår fast at Jürgen Klopp regner med den portugisiske landslagsspilleren også neste sesong. Liverpool-manageren håper at 26-åringen skal finne tilbake til toppformen som gjorde ham til en målgarantist, med henholdsvis 13 og 21 scoringer i hans to første sesonger på Merseyside.

I landslagstroppen

Liverpool-angriperen kom med i Portugals tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Liechtenstein og Luxembourg i neste uke. Portugal er vertskap for Liechtenstein torsdag 23. mars, og gjester så Luxembourg søndag 26. mars. Begge kampene har avspark klokken 20.45.

Klopps fokus er ikke på å svekke angrepet, men heller å styrke midtbanen. Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita vil forlate Liverpool på gratisoverganger, men Lynch utelukker ikke at James Milner fortsatt kan komme til å ta ett år til i klubben.