«Liverpool kommer til å merke fraværet til Bajcetic godt»

Liverpools problemer på midtbanen har vært åpenbare hele sesongen, men Stefan Bajcetics inntreden på laget har vært et av lyspunktene. Nå må de røde klare seg uten 18-åringen resten av sesongen.

Dårlige nyheter var det siste Liverpool trengte etter å ha blitt slått ut av Champions League i åttedelsfinalen, og skaden som setter unge Stefan Bajcetic på sidelinja i de siste tolv ligakampene sorterer definitivt under den kategorien.

– Det er veldig trist å si farvel til denne utrolige sesongen, men jeg skjønner at dette er en del av fotballen, og dette vil bare gjøre meg sterkere, skrev midtbanespilleren på sin Instagram-konto i går. 

Tenåringen har startet elleve førstelagskamper denne sesongen, og var en av brikkene som Klopp satset på i topp fire-kampen. Men så kom nyheten om at den unge spanskserberen hadde pådratt seg en stressrespons i lysken, nærmere bestemt i en adductormuskel.

Har bidratt med energi og intensitet

James Pearce i The Athletic mener at Liverpool kommer til å merke fraværet av Bajcetic godt i de to månedene som gjenstår av sesongen.

– Problemene på midtbanen er åpenbare, og Liverpool kommer til å merke fraværet til Bajcetic godt, skriver han.

– Han har bidratt med den energien og intensiteten som midtbanen har manglet uten ham. Han var et frisk pust i en sesong der Liverpool har underprestert, legger Pearce til.

Bajcetic fikk sin første Premier League-start mot Chelsea i januar, da han ble foretrukket foran Fabinho som Klopps nummer 6. Før det hadde han scoret sitt første mål for klubben i et innhopp på Villa Park 2. juledag. 

– Han tok vare på sjansen han fikk, og beviste at han kunne operere i en mer fremskutt rolle på midtbanen også. Utviklingen hans ble belønnet med en ny kontrakt, konstaterer Pearce. 

– Jeg er ikke sikker på om døren var åpen en gang, men han løp gjennom den, og var helt eksepsjonell, har Jürgen Klopp sagt om spanskserberens inntreden på laget.

Stefan Bajcetic

Født22. oktober 2004
Vigo, Spania
Høyde185 cm
Debut27.08.2022 mot Bournemouth (9–0)
Innkjøp£224 000
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-2311+8 /16+5 /1

– Han er en fighter. Han leser spillet godt, og er god til å bryte motstanderens angrep. Han utstråler en ro som er uvanlig for en tenåring, og bruker ballen meget intelligent, slår Pearce fast.

Hadde startet ni av de siste elleve kampene

Før han ble skadet startet han ni av Liverpools siste elleve kamper, og kom inn fra benken i de to andre. Det kan ha vært det harde kampprogrammet som utløste skaden.

Pearce mener at Liverpool nå kan bli straffet for at de ikke styrket midtbanen i fjor sommer. Med Jude Bellingham utilgjengelig bestemte Liverpool-ledelsen seg for å ikke gå for en annen midtbanespiller etter at Aurelien Tchouameni valgte Real Madrid foran Anfield-klubben. Athletic-journalisten mener at Liverpool overvurderte de midtbanespillerne de hadde i troppen, etter en sesong der laget spilte 63 kamper.

Arthur Melo ble hentet på lån fra Juventus på transferdeadline-dagen for å hjelpe på situasjonen, men han har spilt bare 13 minutter for førstelaget. Fabinho er den midtbanespilleren som har spilt mest, med 2547 minutter i alle turneringer. Harvey Elliott er ikke langt bak, med 2080 minutter. Thiago følger på tredjeplass, med 1867 minutter, selv om han kun har vært tilgjengelig i 14 av 26 ligakamper så langt. En skade har holdt spanjolen på sidelinjen den siste halvannen måneden.

Kaptein Jordan Henderson og visekaptein James Milner har henholdsvis 1745 og 1099 minutter på banen. Sistnevnte har hyppig blitt brukt som høyreback, så en stor del av disse minuttene har ikke vært som midtbanespiller. Naby Keita (486 minutter), Alex Oxlade-Chamberlain (471 minutter) og Curtis Jones (324 minutter) har på ingen måte overbevist denne sesongen.

Keita har ikke spilt siden han ble byttet ut til pause på Selhurst Park i februar. Oxlade-Chamberlain har bare fått fem minutter på banen siden midten av januar, takket være et sent innhopp på Santiago Bernabeu onsdag kveld.

– Uten Bajcetic må Klopp håpe at Henderson og Thiago kommer tilbake og hjelper laget, slår Pearce fast.

Keita og Oxlade-Chamberlain vil forsvinne fra klubben på gratisoverganger til sommeren, mens Arthur vil returnere til Torino. Milner må bestemme seg for om han vil ta ett år til i Liverpool eller ei.

– Liverpool trenger minimum to nye midtbanespillere som kan gå rett inn på Klopps lag. De håper at den ene av dem vil være Bellingham, konkluderer Pearce.