Selv om de røde har spillefri blir dette en viktig helg for Liverpool

Fire av rivalene i topp fire-kampen skal ut i viktige ligakamper.

Aller mest spenning fra et Liverpool-perspektiv knytter det seg til Newcastle og Tottenhams bortekamper mot to av bunnlagene.

Newcastle gjester Nottingham Forest allerede i kveld, mens Tottenham reiser til St Mary's for å møte tabelljumbo Southampton lørdag ettermiddag.

Etter en god periode har ikke Nottingham Forest vunnet noen av sine fem siste kamper. Det har blitt to poeng av 15 mulige mot Fulham (0-2), Manchester City (1-1), West Ham (0-4), Everton (2-2) og Tottenham (1-3). Dermed trues skogvokterne av nedrykningsspøkelset igjen. Selv om Steve Coopers mannskap ligger på 14. plass på tabellen er det bare to poeng ned til Bournemouth under nedryksstreken.

Newcastle har bare vunnet bare to av de siste ni kampene

Til City Ground kommer et Newcastle-lag som har hatt en svak periode.

Helgens kamper i Premier League

Fredag

Kl 21.00: Nottingham Forest - Newcastle

Lørdag

Kl 16.00: Aston Villa - Bournemouth

Kl 16.00: Brentford - Leicester

Kl 16.00: Southampton - Tottenham

Kl 16.00: Wolverhampton - Leeds

Kl 18.30: Chelsea - Everton

Søndag

Kl 15.00: Arsenal - Crystal Palace

Faktisk har Eddie Howe sitt mannskap kun vunnet to av sine siste ni kamper. Men det har også bare blitt to tap, da hele fem av disse kampene har endt med poengdeling.

Det ene tapet kom mot Liverpool på hjemmebane, da de røde vant 2-0 på St James' Park i en match der Newcastle-keeper Nick Pope fikk en tidlig marsjordre.

Newcastle på femteplass ligger bare to poeng foran Liverpool på sjetteplass, men laget fra nordøst har spilt en kamp mindre enn Jürgen Klopps gutter. Etter kveldens kamp vil antall kamper være utlignet. Forhåpentligvis sørger skogvokterne for at avstanden mellom lagene er den samme.

Tottenham har vunnet fem av sine sju siste kamper

Tabelljumbo Southampton kjemper desperat for å komme opp på sikker grunn. Opp til West Ham og Leicester over streken er det to poeng. Problemet til The Saints er at de har spilt en kamp mer enn de fire lagene foran seg på tabellen, som de kan passere med en seier over Tottenham på St Mary's. 

For Liverpools del er det å håpe at de gjør nettopp det, ved å vinne kampen lørdag ettermiddag. Men The Saints deler ikke Liverpools håp om Nottingham-seier over Newcastle, og de vil heller ikke være interesserte i at Leicester tar poeng i bortekampen mot Brentford, slik Liverpool vil.

Southampton har vært ustabile. De har vunnet to av sine fem siste kamper, men har også tapt like mange. Onsdag kveld ble det tap 2-0 for Brentford hjemme på St Mary's.

Tottenham er i brukbar form, og har vunnet fem av sine sju siste kamper. De to andre har endt med tap. Sist helg ble det seier 3-1 over Nottingham Forest.

Fjerdeplasserte Spurs er seks poeng foran Liverpool, med en kamp mer spilt. Etter lørdagens kamper vil London-laget dermed ha spilt to kamper mer enn de røde. Southampton-seier på St Mary's vil i så fall bety at Liverpool kan ta igjen Spurs om de røde vinner sine hengekamper, og Liverpool har seks mål bedre målforskjell enn Antonio Contes menn.

To lag som puster Liverpool i nakken

Samtidig med Tottenham-kampen spiller også Brentford mot Leicester i det vestlige London, mens Chelsea er vertskap for Everton på Stamford Bridge i senkampen lørdag.

Brentford og Chelsea er to av lagene som puster Liverpool i nakken. Brentford på åttendeplass er bare ett poeng bak de røde med like mange kamper spilt, mens Chelsea på tiendeplass er fem poeng bak med like mange kamper spilt.

Chelsea har etter en svak periode vunnet sine to siste kamper, 1-0 over Leeds og 3-1 over Leicester. Ting tyder på at Graham Potter omsider har fått sving på blåtrøyene, og da kan de bli farlige for et ustabilt Liverpool.

Jürgen Klopp må derfor håpe på hjelp av byrival Everton på Stamford Bridge. Et Everton-lag som fortsatt er i poengnød, bare poenget foran Bournemouth under nedrykksstreken. Everton slo Brentford i helgen, men det var deres første seier på fire kamper.

Brendan Rodgers sitt Leicester er også i nedrykkssumpa, med like mange poeng som Bournemouth under streken, men med vesentlig bedre målforskjell. Revene vil dermed gjøre alt for å ta poeng mot Brentford. Men formen er elendig. Leicester står med fire strake tap, mot Manchester United, Arsenal, Southampton og Chelsea.