Ny kamp mot Real Madrid, men denne gangen blir det utenfor banen

Kampen om Jude Bellingham lever i beste velgående.

I dagene etter Liverpools Champions League-exit denne uken har igjen fokuset blitt rettet mot sommerens store overgangsmål, Jude Bellingham.

De to journalistene Paul Joyce og Chris Bascombe i henholdsvis The Times og Telegraph har i hver sin artikkel tatt for seg hvordan det ligger an i kampen om Bellingham - og hvem som kan være i førersetet etter denne ukens begivenheter.

«Ti øre for tankene til Jude Bellingham? Auksjonen vil begynne på 100 millioner pund for å finne ut hva midtbanespilleren tenker etter å ha sett Real Madrid enkelt ta seg forbi Liverpool i det som kan ha vært kampen mellom Bellinghams budgivere», skriver Bascombe, som mener åttendedelsfinalen ikke kan ha gjort Liverpool noen tjenester i jakten på juvelen.

Må bare håpe

«Kampen om avansement i Champions League endte i et nedslående tap for Jürgen Klopp. Kampen om å holde Bellingham unna hans europeiske nemesis vil være like skremmende», skriver Bascombe.
«På overflaten virker det ikke å være noe valg. Real er et ferdig produkt som kan gjøre ham til en sentral spiller. Klopp må håpe at Bellingham fristes av ideen om å hjelpe en klubb tilbake til toppen heller enn å gå rett dit».

Joyce skriver også at tapet mot Real Madrid viste hvor langt unna de to klubbene er fra hverandre for øyeblikket, men at Bellingham kan tette den luken.

«Tenåringen til Borussia Dortmund er fremdeles sentral for Klopp, og Liverpool-manageren vil tro at han med 19-åringen om bord kan tette luken som tidvis har virket enorm», skriver han.

Prislappen en bremsekloss

Spørsmålet er om Liverpool har pengene og viljen til å svi av over hundre millioner pund på én spiller. Som Joyce skriver har de gjort det før, i storkjøp som Alisson Becker, Virgil van Dijk og Darwin Nunez.

«For hvert rykte om at Bellingham kommer til klubben, og de er det mange av, er det andre som er mer forsiktige. Og man lurer på om det å bruke over hundre millioner på én spiller er å legge for mange egg i én kurv for en klubb som trenger to midtbanespillere som kan gå rett inn i startoppstillingen neste sesong», skriver han.

Joyce peker på at det finnes mange gode og rimeligere alternativer der ute - og nevner Mason Mount, Moises Caicedo, Matheus Nunes og Nicolo Barella blant andre.

Samtidig vil det være et «statement» for Liverpool å gå etter den de aller helst vil ha - etter at Aurelien Tchouameni glapp i fjor.

«En proaktiv jakt på Bellingham vil tyde på at Klopp har midlene han trenger for å kjempe seg tilbake. Uten de midlene og en oppgradering på midtbanen, vil han møte fremtidens utfordringer med behov for nye mirakler».