Ofrer vanlige billetter for å få plass til mer hospitality

Det blir flere hospitality-billetter enn først planlagt på nye Anfield Road Stand.

Denne uken kom Liverpool FC med nyheten om at de for første gang på åtte sesonger kommer til å justere opp billettprisene på Anfield fra og med neste sesong. Nyheten ble ikke tatt godt imot av supporterne.

Klubben kan måtte forberede seg på mer kritikk etter at det nå har kommet frem at de vil legge til rette for færre «vanlige» billetter enn det som opprinnelig var planen på den nye tribunedelen. David Lynch skriver for Football Insider at klubben har valt å øke antallet hospitality-billetter i den nye tribunedelen, og det går da på bekostning av det generelle salget.

Totalt vil det være plass til 7000 tilskuere på den nye tribuneseksjonen, noe som fører kapasiteten på Anfield opp i over 60.000.

Øker med to prosent

Prisene vil øke med to prosent fra neste sesong på de fleste setene på Anfield. Kun de 500 billettene som går til juniorer og lokalsamfunnet vil beholde dagens pris.

Liverpool FC skriver på sine nettsider at det maksimalt blir en økning på 17 pund for sesongkort, og ett pund per kampbillett. De begrunner økningen med at kostnadene har økt kraftig for klubben de siste årene, og spesielt det siste året.

MER HOSPITALITY: Liverpool FC legger til rette for nye hospitality-billetter, slik det er mye av på Main Stand.

MER HOSPITALITY: Liverpool FC legger til rette for nye hospitality-billetter, slik det er mye av på Main Stand.

Supporters Board er alt annet enn fornøyd med klubbens avgjørelse, og at dette var noe de var veldig tydelige på i samtalene med klubben.

«Å innføre en økning av noe slag i en tid der levekostnadene er så høye er ondt, urettferdig og urimelig. Økningen kommer i en tid der LFC melder om rekordomsetning, økte sponsorinntekter og økte inntekter takket være suksessen på banen», skrev de i en uttalelse.

Manchester United og Arsenal har på sin side varslet en økning av billettprisene på fem prosent.