Real Madrid misfornøyd med UEFAs tilbud etter Paris-skandalen

Spanjolene vil ikke la det europeiske fotballforbundet spille slippe unna.

UEFA kom denne uken med bekreftelsen på at Liverpool-supportere som var på Stade de France i forbindelse med fjorårets Champions League-finale vil få igjen pengene de betalte for billetten. Det gjelder supportere som kjøpte billett direkte fra klubben. 

Den samme ordningen gjelder ikke nødvendigvis for Real Madrids supportere. Der åpnes det også for at supportere kan få penger igjen, men det avhenger av hvor på stadion de hadde billett.

Real Madrid har i en uttalelse torsdag sagt at de ikke vil anerkjenne UEFAs tilbud om refusjon og at de krever at det europeiske forbundet tar det fulle og hele ansvaret for at supportere havnet i fare i forbindelse med finalen. 

Kan gå rettens vei

Ifølge The Athletic går Real Madrid langt i å antyde at de kommer til å gå rettens vei i jakten på det de mener er korrekt kompensasjon. 

Vi har tidligere skrevet at flere tusen Liverpool-supportere er i ferd med å gå sammen om et gruppesøksmål mot UEFA, da de mener at en refusjon av kampbilletten ikke er tilstrekkelig kompensasjon for marerittet de ble utsatt for. 

UEFA mener på sin side at refusjonsordningen de har lagd er rettferdig. 

Forbundet ble i den uavhengige rapporten som ble publisert i februar tildelt det fulle og hele ansvaret for skandalen i Paris i fjor, som kunne ha endt i katastrofe. 

I rapporten heter det at det var utrolig at ingen mistet livet i forbindelse med finalen, og at tålmodige supportere kan takkes for at det ikke gikk verre enn det gjorde.