Spår formasjonsendring i fraværet av viktige midtbanespillere

Jürgen Klopp kan fleske til med fire angrepsspillere fra start.

Liverpool må klare seg uten kaptein Jordan Henderson på grunn av sykdom i kveldens kamp mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, og med spanjolene Stefan Bajcetic og Thiago Alcantara ute med skade begynner det å bli noe tynt på midtbanen. 

Harvey Elliott har tidvis spilt godt, men spørsmålet er om unggutten får tillit i en så viktig bortekamp. Visekaptein James Milner virker på sin side å være den Jürgen Klopp stoler mest på av de skadefrie alternativene.

Bortsett fra de to er ikke alternativene nødvendigvis så gode. Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones har minimalt med kamptrening i beina mens Arthur Melo ikke er registrert i Champions League-troppen. Det kan føre til at vi ser en formasjonsendring i kveld.

Fire på topp

Journalist Paul Joyce i The Times spår at Milner kommer til å danne en duo på midtbanen sammen med Fabinho, og at Klopp velger å kjøre offensivt med fire angrepsspillere fra start, slik vi har sett flere ganger denne sesongen. 

I så fall er det Diogo Jota og Roberto Firmino som kjemper om å komme inn i angrepet sammen med Mohamed Salah, Cody Gakpo og Darwin Nunez. Skulle valget havne på Firmino vil han kunne gå inn i en litt dypere rolle ved siden av Gakpo. Jota byr på sin side på en mulighet til å spille med Nunez helt der fremme mens portugiseren inntar venstrekanten. 

Liverpool spilte med fire angrepsspillere på banen i hele andre omgang i helgens kamp mot Bournemouth. Det ga ikke nevneverdig uttelling da, men i 7-1-seieren over Rangers på Ibrox tidligere i sesongen var det mer vellykket. 

I forsvar spår Joyce at det blir fornyet tillit til Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk og Andy Robertson. 

Hvem som starter får vi svaret på mellom klokken 19.30 og 20 onsdag kveld. Kampstart er klokken 21.