Takket nei til friuke etter landslagsvrakingen

Trent Alexander-Arnold har benyttet landslagspausen til å terpe på treningsfeltet.

1-0-tapene mot Bournemouth og Real Madrid sørget for at Liverpool fikk nye nedturer i en sesong der bunnpunktene har vært mange. For Trent Alexander-Arnold ble vondt til verre etter Champions League-exiten da landslagstroppen til England ble lansert og scouseren ikke var kommet med i troppen. 

Landslagssjef Gareth Southgate skal ha tatt en kort telefon til høyrebacken der han forklarte avgjørelsen som fort kunne ha ført 24-åringen i kjelleren. Men i stedet kan det virke som Trent har valgt å bruke nedturen som motivasjon. 

Paul Joyce i The Times skriver at Alexander-Arnold gjennom landslagspausen har jobbet hardt på treningsfeltet for å være i best mulig fysisk forfatning inn mot de tolv siste kampene av Premier League-sesongen. 

Takket nei til fri

Søndag for halvannen uke siden var han på en Chris Brown-konsert i London sammen med kameraten og Liverpool-linkede Jude Bellingham, før Dortmund-spilleren sluttet seg til Englands tropp i Italia. 

Med to uker til neste kamp hadde Alexander-Arnold fått et tilbud om en ukes treningsfri av klubben, men Joyce skriver at backen i stedet møtte opp på AXA Training Centre i Kirkby full av motivasjon. 

«Fokuset var på fysisk form, styrke og utholdenhet da han trente under tett oppsyn av førstelagstrener Dr Conall Murtagh», skriver Joyce. 

Journalisten skriver at Alexander-Arnold har erkjent at han ikke har vært på sitt beste denne sesongen, men at det ikke skyldes mangel på vilje eller motivasjon. 

Beinhard belastning

I stedet kan prestasjonene kanskje skyldes spesielt tre ting - voldsom kampbelastning, mangel på selvtillit og et lag som tidvis ikke har hengt sammen defensivt, og som dermed har avslørt noen av høyrebackens svakheter på egen halvdel. 

Kampbelastningen de siste sesongene har vært utrolig for mannen som har vært en assist-maskin på Liverpools vei mot troféfangsten som har vært under Jürgen Klopp. For andre sesong på rad har han vært Liverpools tredje mest brukte spiller når det kommer til antall minutter, og hans rivaler på landslaget, Kyle Walker, Reece James og Kieran Trippier, ligger flere tusen minutter bak Alexander-Arnold i spilletid siden 2019/20-sesongen. 

Minutter spilt siden 2019/20:
Trent Alexander-Arnold -14,846
Kyle Walker -11,132
Kieran Trippier - 10,372
Reece James - 10,096

Kilde: The Times

Når det gjelder den offensive fangsten har det også sviktet litt denne sesongen, med bare to målgivende pasninger i ligaen. Men statistikken viser at han likevel skaper like mange sjanser som før, og at det kan løsne dersom de røde blir enda mer effektive foran mål.