Tror Bellingham kan ha samme påvirkning som Gerrard hadde

Thierry Henry snakket om Jude Bellingham og hva han kan tilby.

Tirsdag kveld var Borussia Dortmund i aksjon mot Chelsea på Stamford Bridge. Det endte med 2-0-seier til Chelsea, og Jude Bellingham hadde langt fra sin beste kamp for gultrøyene.

I forkant av kampen var Thierry Henry og Jamie Carragher i CBS Sports sitt studio for dekningen av kampen, og der var det fokus på Bellingham og kvalitetene hans. Thierry Henry var veldig klar på at 19-åringen er helt spesiell.

– Han er overalt, og er komplett. Han liker å vise seg frem og bli med fremover. Det jeg liker med ham er at han alltid ønsker seg ballen. Han gjemmer seg aldri, enten det er i forsvarsspillet eller i angrep. Han er alltid på ballen og ønsker å spille frem angriperne, sier Henry.

– Han er alltid villig til å vinne ballen tilbake, for det handler ikke alltid om ferdigheter når du spiller fotball. Det er mange lag som ønsker seg ham, og har alle en tanke om hvor han kan ende opp, sier Henry og kikker bort på Jamie Carragher i nabostolen med et smil.

Det var ingen tvil om at det var Liverpool-linken som var tema i sendingen.

– Kan ha samme påvirkning som Steven Gerrard

Carragher ville vite hvordan Bellingham var, sammenlignet med midtbanespillerne Henry hadde spilt med tidligere.

– Han er en så moderne spillertype. Jeg har spilt med Xavi og Iniesta, og de var mer som pasningsspillere. Da jeg spilte med Yaya Toure lå han dypere. Patrick (Vieira) hadde noe av det samme, men var litt seigere. Når han kunne drive med ball var det veldig tøft å stoppe Patrick, selv om alle husker Vieira med all sparkingen og de tingene. Vieira kunne spille og score mål, sier han.

– Bellingham er en ny og moderne midtbanespiller, og det er grunnen til at alle ønsker seg ham. Han kan gjøre omtrent alt.

ETTERTRAKTET: Liverpool og alle de største klubbene i Europa ønsker seg Jude Bellingham.

ETTERTRAKTET: Liverpool og alle de største klubbene i Europa ønsker seg Jude Bellingham.


Henry sammenligner ham videre med Steven Gerrard.

– Ja, men det er vanskelig… Du har spilt med ham, og jeg elsker «Stevie G», men han hadde noe som gjorde at han slepte laget med seg og sørget for at alle rundt ham spilte bedre. Jeg går tilbake til Champions League-finalen da han scoret målet. Jeg så at dere så mot ham, og tenkte at dere ville følge ham. Det var en evne «Stevie G» hadde. Jeg vet ikke om Bellingham har den ennå, men snakker vi om kvalitetene og hva han gjør… Dersom han går til det laget som vi alle vet at du elsker, så kan han ha en påvirkning som Steven Gerrard.

Bellingham har tidligere omtalt Gerrard som et av sine største forbilder.

Dortmund vil fortsatt beholde ham

Borussia Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl fikk spørsmål om Bellinghams fremtid av journalisten Carrie Brown etter Dortmunds tap mot Chelsea.

Der bekreftet han igjen at Dortmund kom til å gjøre alt de kunne for at Bellingham blir i den tyske klubben. Tidligere i år har Bild meldt at klubben vil gjøre ham til deres best betalte spiller gjennom tidene, med en årslønn på 15 millioner euro.

Det er likevel en forventning om at han kommer til å bli solgt til sommeren, og Liverpool er sammen med Real Madrid og Manchester City de fremste kandidatene