Klopp om CL-jakten og byttene: – Vår jobb er å skvise absolutt alt ut som er mulig ut av denne sesongen

Champions League er over for denne gang, og det blir en stor test og komme med for neste år.

– Vår jobb er å skvise absolutt alt som er mulig ut av denne sesongen. Det er en merkelig en. Våre siste to kamper, åpenbart en sensasjonell prestasjon mot Manchester United, som er et veldig godt fotball-lag. Og så en skikkelig dårlig prestasjon mot Bournemouth, som er et bra fotball-lag også, men vi burde ikke tape den type kamp, sier Jürgen Klopp etter at årets Champions League-sesong er over.

– Det setter oss under mer press. Om vi kunne hatt tre poeng da tror jeg alle virkelig kunne ha følt, lukten av oss eller pusten vår, om du vil. Det er igjen avstand fordi andre lag vant sine kamper.

Tottenham sitter på 4.-plassen med 48 poeng på 27 kamper, fulgt av Newcastle med 44 på 25, Liverpool 42 på 26 og Brighton 42 på 25.

– Vi ønsker å være topp fire, men om vi kan klare det, vi vil avgjøre det på banen, ikke her i en pressekonferanse.

Storkamper, som disse mot Real Madrid, viser viktigheten av å være med i den gjeveste turneringen i Europa.

– Absolutt. Med den historien vi har i denne turneringen, vi starter vanligvis i konkurransen med tanke på å vinne den, for å være ærlig. Vi kom til finalen noen ganger, vant ikke finalen så ofte, det er fakta men vi var her tre ganger i de siste årene.

Må være forsiktig med Jota

Klopp sendte ut et offensivt Liverpool-lag i Madrid, men innbyttene gjorde lite for å endre kampen. Først var det Roberto Firmino og Harvey Elliott, for Diogo Jota og Darwin Núñez etter 57 minutter. 

– For Diogo, det var klart at han skulle ikke spille ekstremt lenge fordi han er fortsatt på vei tilbake fra en lang, lang skade. Du kunne se kampen ble hardere og hardere for han, små fellinger der, en, to, tre, han er ikke en spiller som vanligvis feller så kanskje han kom av litt sent.

HADDE SJANSEN: Darwin Núñez fikk Liverpools første mulighet etter seks minutter, men den gikk rett på burvokter Thibaut Courtois.

HADDE SJANSEN: Darwin Núñez fikk Liverpools første mulighet etter seks minutter, men den gikk rett på burvokter Thibaut Courtois.

Ox entret matta etter 73, før Kostas Tsimikas og Fábio Carvalho fikk overtidstid. 

– Ingen risk med han (Jota) og vi har valgmuligheter på benken.

Núñez mangler litt

Igjen ble Darwin Núñez tatt av når laget trengte scoring. Mot Bournemouth ble 23-åringen byttet etter 66 minutter.

– Darwin så og ut som han ikke var helt på det absolutte toppnivå og så måtte vi forsvare den siden også fordi å slippe inn et mål hjelper ikke i den situasjonen.

– Vi kan endre der, det er derfor vi gjorde det. Vi ønsket å mikse og blande det litt.