UEFA-presidenten:– Vi beklager, og skal sørge for at det ikke skjer igjen

UEFA-president Aleksander Ceferin med unnskyldning til Liverpool-fansen etter skandalen i forbindelse med Champions League-finalen i Paris.

UEFA-president Aleksander Ceferin har omsider kommet med en unnskyldning til Liverpool-fansen etter kaoset som oppstod i forbindelse med Champions League-finalen i Paris i fjor. 

En uavhengig rapport slo har slått fast at UEFA hadde hovedansvaret for det som skjedde, i det som fort kunne ha blitt en tragedie da det oppstod trengsel der Liverpool-fansen skulle inn på stadion, noe som førte til at politiet tåregasset fansen.

Rapporten slo fast at det ikke fantes bevis for påstandene fra UEFA og franske myndigheter, som forsøkte å legge skylden på billettløse fans utenfor Stade de France. 

UEFA har tidligere gått ut med enn unnskyldning i en pressemelding, men mange har også ventet på en unnskyldning fra UEFA-presidenten, og den kommer altså samme dag som Liverpool igjen spiller mot Real Madrid. 

Legger skylden på det franske politiet

Ceferin sier at han beklager på det sterkeste, og lover samtidig at dette aldri vil skje igjen. Han beskylder også det franske politiet for dårlig kommunikasjon. 

– Jeg beklager det som skjedde, og vi vil sørge for at det ikke skjer igjen. Det er det viktiste for meg, sier Ceferin i et intervju med Gary Nevilles The Overlap.

– Da jeg ankom stadion hadde jeg et møte med Kongen av Spania, og noen kom og sa at det var et problem ved inngangene. Vi visste ikke da hvor alvorlig det var, for UEFA har ingen myndighet utenfor stadion. Det franske politiet kommuniserte ikke med oss, fortsetter han.

– Jeg lover dere at det ikke finnes en eneste person i UEFA som ikke er oppriktig lei seg over det som skjedde, og vårt hovedfokus har vært å sørge for at det ikke skjer igjen. Heldigvis skjedde det ikke noe forferdelig. Vi må ha bedre kommunikasjon med de lokale myndighetene. Vi gjør alt vi kan, og vil sørge for at det ikke skjer igjen, lover UEFA-presidenten.

Ceferin innrømmer at det var en feil av UEFA å skylde på billettløse Liverpool-fans, slik organisasjonen gjorde i sine første meldinger.

– Det var vanskelig å sjekke hva som stemte og hva som ikke stemte. Vi fikk merkelig informasjon. Jeg visste ikke omfanget av det som skjedde, forklarer han.

UEFA vil refundere Liverpool-supporterne for deres billettutgifter, som et plaster på såret, men mange mener dette ikke er nok, og planlegger søksmål mot det europeiske fotballforbundet.