– Vi har ingenting å tape

Jürgen Klopp mener at Liverpools fordel foran returoppgjøret mot Real Madrid på Santiago Bernabeu er at ingen forventer at de røde skal gå videre til kvartfinalen i Champions League.

Jürgen Klopp vet at svært få forventer at hans lag skal ta seg videre i Champions League på Real Madrids bekostning, etter tremålstapet for spanjolene på Anfield for tre uker siden. Det er ikke uten grunn at det spanske mesterlaget har vunnet turneringen hele 14 ganger.

– Jeg er glad for å være her. Dersom det bare er en prosent sjanse for at vi skal gå videre, så ønsker vi å gjøre et forsøk, sa Liverpool-manageren under tirsdagens pressekonferanse på Santiago Bernabeu.

Liverpool har ikke historien på sin side, da ingen bortelag noen gang har gått videre i Champions League etter å ha tapt hjemmekampen med tre mål. Liverpool snudde 0-3 til 4-3 da de vant 4-0 i returkampen mot Barcelona i 2019. Men det var hjemme på Anfield. I morgen skal det spilles på Santiago Bernabeu. Det er en helt annen skål.

– Vi er her for å spille mot en ekstremt sterk motstander, men skal forsøke å vinne kampen. Selv om det er vanskelig, er det likevel mulig. Ikke sannsynlig, men mulig. Vi får se hvor kampen vil ta oss. Vi respekterer turneringen og motstanderen for mye til at vi ikke ser frem til denne kampen, la Klopp til. 

Liverpool må score minimum tre mål i den spanske hovedstaden for i det hele tatt å få ekstraomganger mot de regjerende mestrene. 

– Vi er ikke kommet hit for å advare Madrid, og fortelle dem at de må være forsiktige, for nå kommer vi. Jeg tror samtlige i dette rommet tenker at vi ikke har en sjanse. Dersom jeg er den eneste her som tenker at vi har en liten sjanse, er det helt greit for meg. Vi er definitivt outsidere. Real Madrid leder med tre mål, og det er ikke hva du ønsker deg til jul. Men dette er fotball, og vi skal gjøre et realt forsøk. Vi har ingenting å tape, og det er en bedre situasjon enn når du har alt å tape. 

Hadde foretrukket å være i Ancelottis sko

Liverpools sjanser er ikke blitt bedre av at 18 år gamle Stefan Bajcetic ser ut til å få et lengre opphold på sidelinjen etter å ha pådratt seg en lyskeskade, samtidig som kaptein Jordan Henderson er blitt hjemme på grunn av sykdom. 

– Jeg ville selvsagt ha foretrukket å være i Carlos situasjon, og hatt litt press på meg ved å forsvare en tremålsledelse. Men Carlo har allerede advart sine gutter. For tre uker siden trodde alle at dette oppgjøre var avgjort. Men tre uker senere har vi fortsatt en returkamp å spille, og vi er glade for at vi får muligheten til å spille denne kampen, sa Klopp.

Liverpool vant 7-0 over Manchester United for halvannen uke siden, men tapte i helgen 1-0 for bunnlaget Bournemouth. 

– Dersom vi kan overraske oss selv på negativt vis, hvorfor skal vi ikke kunne overraske oss selv på positivt vis, sa en optimistisk Klopp under pressekonferansen.

– Dersom vår sesong går opp og ned hele tiden, er det en opptur som står for tur nå, avsluttet tyskeren.

Real Madrid - Liverpool spilles på Santiago Bernabeu onsdag klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play