Varsler et offensivt hjemmelag på Santiago Bernabeu

Carlo Ancelotti vil ikke legge seg bakpå og forsvare ledelsen når Liverpool kommer på besøk.

Carlo Ancelotti og Real Madrid har 5-2 med seg fra det første oppgjøret når Liverpool gjester Santiago Bernabeu onsdag kveld og åttendedelsfinalen skal avgjøres. Men italieneren er opptatt av at hjemmelaget ikke skal legge seg bakpå for å forsvare ledelsen.

– Vi har ikke snakket så mye om kampen, men vi så på det vi gjorde bra og det vi gjorde dårlig der. Vi gjorde mye bra, og spesielt offensivt, sa han på sin pressekonferanse tirsdag formiddag. 

– Det er det vi må fokusere på, og vi kommer ikke til å legge oss bakpå og forsvare ledelsen vi har, la han til.

Spår åpen kamp

Ancelotti tror det kan bli en fartsfylt forestilling ettersom Liverpool må satse fremover i håp om å ta igjen tremålsledelsen de ga fra seg på Anfield. 

– Det blir en åpen kamp. Vi ønsker å angripe og spille vår beste fotball. Spillerne forstår at vi ikke skal tenke på resultatet. Det blir en åpen kamp fordi Liverpool ønsker å endre dynamikken i oppgjøret, sa Ancelotti.

– Vi må gjøre begge deler bra, både forsvar og angrep, men vi tenker ikke bare på å forsvare oss, vi ønsker å være aktive fremover på banen. Vi ønsker å spille så bra som mulig, som i det første oppgjøret, la han til.

Liverpool må skrive historie dersom de skal klare å slå ut Real Madrid fra Champions League. Aldri har et lag kommet tilbake etter å ha tapt det første oppgjøret på hjemmebane med tre mål eller mer. Manchester United kom tilbake fra et tomålstap hjemme mot PSG i 2019, men da gikk de videre på bortemålsregelen som nå er fjernet.

Likevel vil selvsagt ikke Ancelotti høre snakk om at noe er avgjort. Han vil kun ha fokus på sitt eget lag sin prestasjon.

– Vi må gå inn i kampen fulle av intensitet og entusiasme og forsøke å vinne, sa han tirsdag.

Benzema er klar

På skadefronten er Ferland Mendy tilbake, mens David Alaba så langt kun har trent for seg selv. Superstjernen Karim Benzema er imidlertid klar igjen etter å ha stått over i helgen. 

– Benzema gleder seg veldig og er i veldig bra fysisk form, sa Ancelotti.

Dette er troppen som vertene vil stille med mot Liverpool: Courtois, Lunin, Luis Lopez, Carvajal, E. Militao, Vellejo, Nacho, Odriozola, Lucas V., Rudiger, F. Mendy, Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, D. Ceballos, Hazard, Benzema, Asensio, Vinicius Jr., Rodrygo, Mariano, Alvaro.

Jürgen Klopp skal møte pressen tirsdag klokken 20 og komme med siste nytt fra Liverpool-troppen.