Øker billettprisene for første gang på åtte år. Supporterne varsler protester

Liverpool FC øker billettprisene og får kritikk av sine egne supportere.

De siste åtte sesongene har billettprisene på Anfield stått på stedet hvil, men det vil endre seg fra og med kommende sesong, når de fleste setene vil få en økning på to prosent. Prisene som vil forbli de samme er billettene til juniorer og salg i lokalsamfunnet. Dette gjelder til sammen 500 billetter til hver kamp. 

Liverpool FC skriver på sine nettsider at det maksimalt blir en økning på 17 pund for sesongkort, og ett pund per kampbillett. De begrunner økningen med at kostnadene har økt kraftig for klubben de siste årene, og spesielt det siste året.

«LFC har nøye vurdert alle sider av saken i forbindelse med prisendringen, og dette var ingen enkel avgjørelse. Klubben har diskutert med LFC Supporters Board og sammen snakket om hva denne økningen vil ha å si for supporterne. Disse åpne og ærlige diskusjonene førte til at klubben ikke øker med mer enn to prosent», skriver de.

Deler av bakgrunnen for økningen kan være byggingen av nye Anfield Road Stand, som vil stå klar til sesongåpning i sommer. Den vil føre til at kapasiteten på Anfield økes med 7000 seter.

Manchester United og Arsenal har på sin side varslet en økning av billettprisene på fem prosent.

Kritiseres

The Athletic skriver at Supporters Board er alt annet enn fornøyd med klubbens avgjørelse, og at dette var noe de var veldig tydelige på i samtalene med klubben. 

«Å innføre en økning av noe slag i en tid der levekostnadene er så høye er ondt, urettferdig og urimelig», skriver de i en uttalelse.

«Økningen kommer i en tid der LFC melder om rekordomsetning, økte sponsorinntekter og økte inntekter takket være suksessen på banen».

De skriver at lojalitet mellom supportere og klubber må gå begge veier.

«Vi foreslo mange alternativer til en økning av prisene, som blant annet bedre fasiliteter på stadion for å oppmuntre supportere til å komme tidlig eller bli igjen etter at kampen er slutt, slik at de som har råd til det kan bruke mer penger. Et annet forslag var sponsoravtaler eller salg av navnerettigheter på stadionseksjoner for å skaffe ekstra inntekter».

«Det er skuffende at de ikke har lyttet til supporternes stemmer og ikke tatt innover seg at supportere ikke er en økonomisk melkeku for å få balanse i regnskapet. Vi forventer at medlemmene i våre grupper vil være sinte og skuffet og at det vil bli kraftig motstand mot denne økningen».

Forrige gang FSG forsøkte å øke prisene på Anfield var i 2016. Da snudde de og beklaget etter massive protester fra supporterne.