– Vi vet nøyaktig hva det er vi trenger på midtbanen

Jürgen Klopp har snakket om det kommende overgangsvinduet.

Det virker klart at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain vil forlate klubben som Bosman-spillere, og trolig er også James Milner ferdig som spiller i klubben når avtalen hans går ut 30. juni. Det skal kanskje ikke utelukkes helt at klubben fortsatt har en plan for ham, men at de to førstnevnte forlater klubben er veldig sannsynlig.

På den lukkede delen av Jürgen Klopps pressekonferanse på fredag, kom det spørsmål om midtbanesituasjonen og planene for sommeren.

At Stefan Bajcetic har fått sitt gjennombrudd, og at Harvey Elliott er den spilleren som har blitt brukt i flest kamper denne sesongen, endrer ikke på de planene Klopp og co har lagt for den posisjonen.

– Nei, vi vet nøyaktig hva det er vi trenger. Det har ikke endret seg, svarte Klopp.

– Jeg vil ikke si at Stefan allerede var en del av samtalene våre da vi startet å legge planene i september eller oktober, men nå er han det selvsagt. Det ville vært galskap om han ikke var det. Harvey har alltid vært det, og vil alltid være det. Han er en topp spiller, og trives veldig godt, sier han videre.

– Han har vært nødt til å forbedre seg litt defensivt, men offensivt er bidragene hans vært veldig interessant for hvilket som helst lag. Han er en veldig smart spiller med godt overblikk, som teknisk er veldig god.

Trenger flere spillere

Dersom så mange som tre seniorspillere forlater klubben i den posisjonen, er midtbanen klubbens hovedprioritet når overgangsvinduet åpner.

– Vi trenger spillere, og kan ikke gå inn i en sesong med tre midtbanespillere, sier han, og sikter til at det vil komme forsterkninger.

Han vil ikke snakke ned de han allerede har, men er klar på at det trengs mer.

– Vi regner definitivt med dem. Det er mye i vente fra guttene, og også fra andre, og vi har fortsatt andre unge spillere her. Vi regner med dem, men det betyr ikke at vi ikke kommer til å se på det til sommeren.

Liverpools fremste overgangsmål denne sommeren er Jude Bellingham fra Borussia Dortmund. Klubben er også linket til spillere som Mason Mount fra Chelsea og Matheus Nunes fra Wolverhampton.

Bournemouth - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.