«Å ikke ha noe å tape er et merkelig fenomen for dette laget»

Ian Doyle i Liverpool Echo mener at Jürgen Klopp kan få mange svar i en periode hvor mindre står på spill.

I Jürgen Klopps tidligere år i Liverpool har laget hans som oftest hatt noe viktig å kjempe om i midten av april. Europa League-finale i 2016 og Champions League-finaler i 2018, 2019 og 2022. Ligatittel og jakten på poengrekord i 2020, og kamp om Champions League-kvalifisering i 2017 og 2021.

De røde har fortsatt mulighet til å nå topp 4 og Champions League-kvalifisering denne sesongen, men sannsynligheten minker for hver runde som går. Det har også endt med tidlig exit i Champions League og FA-cupen.

«Fra det øyeblikket Klopp ankom Liverpool har han gjort det til en vane å sørge for at den siste kampen i sesongen skal telle. Det eneste året som er i nærheten av dette er i 2020, da de røde allerede hadde sikret seg sin første ligatittel på 30 år.», skriver Liverpool Echo-journalist Ian Doyle i etterkant av Klopps pressekonferanse.

Han synes det er spesielt og uvant at klubben han følger tettest har så lite å spille for, etter mange år med neglebiting på slutten av sesongen.

SISTE SERIERUNDE: I fjorårets sesong stod det mye på spill for de røde i midten av april. Salah og co var på jakt etter tre trofeer, etter at ligacuptittelen ble sikret i februar.

SISTE SERIERUNDE: I fjorårets sesong stod det mye på spill for de røde i midten av april. Salah og co var på jakt etter tre trofeer, etter at ligacuptittelen ble sikret i februar.

Mye å spille for

«Dette er den eneste sesongen, sammen med Klopps første sesong, hvor det ikke står noe på spill for Liverpool på den siste dagen av Premier League-sesongen. Det aksepterte minimumsmålet er en plass i Champions League, men det virker å være utenfor rekkevidde for klubben», skriver han videre.

Doyle har absolutt et poeng. Liverpools supportere, spillere og trenere har blitt svært vant til viktige kamper både i april og mai, men det er noe klubben ikke levere denne sesongen. Det er kanskje naturlig, og noe som også kan gi Klopp og co rom for å eksprimentere med taktikk og spillere.

«Å ikke ha noe å tape er et merkelig fenomen for dette laget. Likevel kan det fungere til deres fordel og gi dem en følelse av frihet. Det er et element som ofte har manglet i spillet deres denne sesongen», skriver Echo-journalisten.

I løpet av de siste ni kampene kan det prøves nye ting over en lavere sko enn tidligere, selv om Klopp og co selvfølgelig ikke har gitt opp håpet om en plass i neste års Champions League. Det er blitt et hårete mål, men ikke statistisk umulig riktig enda. Det er også flere spillere som går en usikker fremtid i møte. Da må man i alle fall ikke gi opp.

«Liverpool har ikke noe å tape for øyeblikket, slik Klopp påstår. Når det er sagt kan flere spillere ha alt å vinne mellom nå og til slutten av sesongen. Det vil bli store endringer, og tyskeren vil nok benytte anledningen til å vurdere hvilke kombinasjoner og spillere som passer hans planer best etter sommeren», avslutter Doyle sin spalte.