Blir bedt om å spille nasjonalsangen på Anfield neste helg. Det kan føre til buing og reaksjoner

Usikkert om Liverpool vil gjøre det.

Daily Mail skriver at Premier League har tatt kontakt med samtlige klubber i Premier League og bedt om at de spiller nasjonalsangen før avspark i kampene neste helg. Bakgrunnen for det er at det er «coronation weekend», og kong Charles formelt skal krones. 

Liverpool har hjemmekamp mot Brentford neste helg, og foreløpig er det usikkert om klubben kommer til å ta Premier Leagues anmodning til følge. Daily Mail skriver at flesteparten av klubbene har signalisert at de kommer til å spille nasjonalsangen, men Liverpool har ikke bekreftet at de vil gjøre det.

Bakgrunnen for det er at mange supportere har et anstrengt forhold til «The Establishment». Liverpools supportere har i stedet hatt for vane å bue når nasjonalsangen blir spilt, slik de senest gjorde på Wembley i fjor. 

Skepsis siden 80-tallet

Så hvorfor buer man «God Save The Queen», eller «God Save The King», som nå skal spilles? Årsakene er nok mange og sammensatte.

Liverpool sin skepsis til «The Establishment» stammer tilbake til 80-tallet, da arbeidsledigheten skjøt fart og byen følte seg oversett av Margareth Thatcher sin regjering. Hennes regjering skapte en industriell uro, ikke bare i Liverpool, men i flere arbeiderklasse-byer. På 80- og 90-tallet sang gjerne Liverpool-supporterne sine egne sanger over nasjonalsangen, men i det siste har vi altså hørt buing.

Les mer om bakgrunnen for bakgrunnen for uttrykket «Scouse, not English» i denne saken:

– De hadde ikke buet nasjonalsangen uten grunn

– De hadde ikke buet nasjonalsangen uten grunn

Britiske aviser og politikere har latt seg provosere av Liverpool-supporternes oppførsel på Wembley, men Klopp støtter supporterne.

Innsikt 16.mai 2022 21:21

Støtte fra Klopp

Liverpools supportere fikk gjennomgå i den britiske pressen etter fjorårets cuptriumf på Wembley, men manager Jürgen Klopp valgte å støtte supporterne.

– Her er det best å spørre seg «hvorfor gjør de det?» Jeg kjenner folket godt nok til å vite at de ikke ville gjort det uten grunn. Jeg har ikke vært her lenge nok til å forstå hvorfor, men det er noe historisk, sa Klopp.

– Majoriteten av våre supportere er herlige mennesker, smarte, forståelsesfulle, de går gjennom høyder og daler sammen, og de ville ikke buet hvis de ikke hadde en grunn. Det vet jeg. Kanskje vi bør stille spørsmålet, sa Klopp.

God form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Serieinnspurten runde for runde - kamp for kampGod form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Premier League-sesongen 2022/23 gav kun 67 poeng, hele 25 færre en sølvsesongen før det.

Innsikt 04.mai 23:20
Konaté inn på laget - eller fornyet tillit til Matip?

Konaté inn på laget - eller fornyet tillit til Matip?

Her kan du velge ditt lag til kampen mot Tottenham.

Velg lag 29.apr 11:32