Serieinnspurten runde for runde - kamp for kampGod form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Premier League-sesongen 2022/23 gav kun 67 poeng, hele 25 færre en sølvsesongen før det.

Liverpool avslutter Premier League 2022/23 på femte plass. Det ble klart før siste serierunde, etter at Newcastle og Manchester United vant sine hengekamper og de rødkledde dermed ikke kan ta igjen lagene foran seg. 

Ettersom lagene bak ikke kan ta igjen dem heller, betyr det at Klopps mannskap skal spille i Europa League neste sesong. 

Slik fordeles europacup-plassene

Etter at det ble klart at FA-cupfinalen vil bli spilt mellom Manchester City og Manchester United, vil sjuendeplassen i ligaen gå til UEFA Conference League.

Vinneren av FA-cupen vil nemlig gå til UEFA Europa League, og siden Manchester City allerede er sikret Champions League neste sesong, og at United ikke vil havne utenfor topp seks, vil både femte- og sjetteplassen i Premier League gi Europa League. Da går sjuendeplassen til Conference League.

Runde 34

Status før runden:

Liverpool ligger på 7. plass før runden, poenget bak motstander Tottenham, som også har en kamp mer spilt. Aston Villa, som også har ett poeng mer, og en kamp mer spilt, skal møte Manchester United som akkurat nå er trygt plassert inne blant topp fire. Brighton er fortsatt skumle og har to kamper tilgode på Liverpool. De har i likhet med Liverpool to kamper denne Fantasy-runden og møter Wolves hjemme på lørdag, og Man Utd på torsdag. 

Lørdag 29. april

Crystal Palace v West Ham 4-3
Brentford v Nottingham Forest 2-1
Brighton v Wolves 6-0

Søndag 30. april

AFC Bournemouth v Leeds 4-1
Fulham v Man City 1-2 
Man Utd v Aston Villa 1-0 
Newcastle v Southampton 3-1
Liverpool v Spurs 4-3

Mandag 1. mai

Leicester v Everton 2-2

Tirsdag 2. mai

Arsenal v Chelsea 3-1

Utsatte kamper

Onsdag 3. mai

Liverpool v Fulham 1-0
Man City v West Ham 3-0

Torsdag 4. mai

Brighton v Man Utd 1-0

Topp 10 før runden

Topp 10 etter runden

Status etter runden:

Liverpool tok innpå tre poeng på Manchester United, etter at Brighton vant 1-0 ni (!) minutter på overtid da Alexis Mac Allister var iskald fra straffemerket. 

Brighton er av lagene bak som kan ta igjen Liverpool, men både femte og sjetteplassen gir Europa League, og de røde har nå en liten luke til Tottenham. De røde er avhengig av å ta igjen Manchester United eller Newcastle for å ha håp om topp fire. Det er ikke veldig sannsynlig – men det er fortsatt håp – nå som avstanden opp bare er fire poeng. United har en kamp til gode, men håpet lever!

Runde 35

Status før runden:

Liverpool ligger på 5. plass før runden. Opp til Manchester United på fjerdeplass er det fire poeng, men United har en kamp mindre spilt. Opp til Newcastle på tredjeplass er det seks poeng. Newcastle har også en kamp mindre spilt. Nærmest Liverpool følger Brighton, fire poeng bak, med to kamper mindre spilt, mens Tottenham og Aston Villa er fem poeng bak med like mange kamper spilt. Både Tottenham og Aston Villa skal i aksjon før Liverpool spiller på lørdag, mens Brighton først spiller mot Everton på mandag. Både Newcastle og Manchester United skal i aksjon søndag. Newcastle har hjemmekamp mot Arsenal, mens United skal til London Stadium og møte West Ham.

Lørdag 6. mai

AFC Bournemouth v Chelsea 1-3
Man City v Leeds 2-1
Spurs v Crystal Palace 1-0
Wolves v Aston Villa 1-0
Liverpool v Brentford 1-0

Søndag 7. mai

Newcastle v Arsenal 0-2
West Ham v Man Utd 1-0

Mandag 8. mai

Fulham v Leicester 5-3
Brighton v Everton 1-5
Nottingham Forest v Southampton 4-3

Topp 10 før runden

Topp 10 etter runden

Status etter runden:

Dette var helga der det aller meste gikk Liverpools vei. Liverpool er fortsatt på 5. plass på tabellen etter runden, men etter at både Newcastle og Manchester United tapte sine kamper, er avstanden nå på ett poeng til Man Utd på 4. plass og tre poeng til Newcastle på 3. plass. Begge lagene har en kamp til gode på Liverpool. Men nå er det et større håp. Brightons stortap for Everton gjør også at Brighton ikke lenger vil passere Liverpool ved å vinne hengekampene sine. om Liverpool fortsetter å vinne. Brighton kan nå maksimalt ta 70 poeng. Liverpool kan ende på 71. Liverpool har nå også en avstand på 5 poeng ned til 7. plassen så Europa League virker nå veldig sannsynlig i hvert fall, men kampen om Champions League har det blitt nytt liv i. I bunnen har tabellen har nå både Leicester og Leeds kommet under den røde streken, så håpet må være at et desperat Leeds kan gi ny hjelp til Liverpool når de møter Newcastle i neste runde. Man Utd har da Wolves hjemme.

Runde 36

Status før runden:

Denne runden blir svært interessant, spesielt med tanke på Newcastle som møter både nedrykkstruede Leeds, som desperat trenger poeng, og Brighton, som etter en strålende sesong nå trenger poeng for å sikre seg Europa league. Nå skal det sies at Liverpool også møter et lag under streken med Leicester på mandag. Også de kjemper for tilværelsen i Premier League. Man Utd møter på sin side Wolves, som ikke har mye å spille for. 

Lørdag 13. mai

Leeds v Newcastle 2-2
Aston Villa v Spurs 2-1
Chelsea v Nottingham Forest 2-2
Crystal Palace v AFC Bournemouth 2-0
Man Utd v Wolves 2-0
Southampton v Fulham 0-2

Søndag 14. mai

Brentford v West Ham 2–0
Everton v Man City 0–3
Arsenal v Brighton 0–3

Mandag 15. mai

Leicester v Liverpool 0-3

Utsatte kamper

Torsdag 18. mai

Newcastle vs Brighton 4–1

Topp 10 før runden

Topp 10 etter runden

Status etter runden:

Det startet med et gledelig resultat på Elland Road, der Leeds klarte å komme tilbake og ta ett poeng fra Newcastle. Det poenget gjorde at Newcastle måtte ta minst seks poeng på sine tre siste kamper mot Brighton, Leicester og Chelsea for å være sikret Champions League-spill. Men Newcastle fulgte opp med å slå Brighton 4–1, som svekket håpet igjen. Manchester United  klarte å slå Wolverhampton 2–0 på Old Trafford uten å imponere. De trenger også seks poeng på tre kamper for å sikre topp fire. United har kamper mot Bournemouth (B), Chelsea (H) og Fulham (H) igjen.

Samtidig tapte Tottenham igjen, og nå skal det et lite under til for at Liverpool ikke i det minste ender opp med Europa League-plass. Southampton tapte mot Fulham, og har nå rykket ned. Liverpool møter altså et lag uten noe å spille for i siste serierunde.

Runde 37

Status før runden:

For Liverpool er bare seier godt nok mot Aston Villa, samtidig som laget må håpe på poengtap for Man Utd eller Newcastle. Man Utd har dobbeltrunde og møter både Bournemouth og Chelsea. 

Lørdag 20. mai

Spurs v Brentford 1-3
AFC Bournemouth v Man Utd 0-1
Fulham v Crystal Palace 2-2
Liverpool v Aston Villa 1-1
Wolves v Everton 1-1
Nottingham Forest v Arsenal 1-0

Søndag 21. mai

West Ham v Leeds 3-1
Brighton v Southampton 3-1
Man City v Chelsea 1-0

Mandag 22. mai

Newcastle v Leicester 0-0

Onsdag 24. mai

Brighton v Manchester City 1-1

Torsdag 25. mai

Man Utd v Chelsea 4-1

Topp 10 før runden

Topp 10 etter runden

Status etter runden: 

Liverpools håp var nesten slukket etter at de kun klarte 1-1 hjemme mot Aston Villa, og de rødkledde var avhengige av at både Newcastle og Manchester United skulle tape i midtuken for at håpet om Champions League-spill skulle leve i siste serierunde.

Etter at Newcastle klarte ett poeng mot Leicester mandag 22. mai og Manchester United gjorde jobben mot et scoringsvaksinert Chelsea torsdag 25. mai er begge de lagene klare for Champions League. 

Nå havner Liverpool på 5. plass i Premier League 2022/23, uavhengig av resultatene i siste serierunde. 

Runde 38

Status før runden:

Manchester City (1.), Arsenal (2.), Liverpool (5.) og Brighton (6). sine plasseringer kan ikke endres. Manchester United eller Newcastle vil bli tre og fire, men rekkefølgen er ikke avgjort. Aston Villa, Tottenham og Brentford vil gjøre opp om Conference League-plassen.

Søndag 28. mai

Arsenal v Wolves 5-0
Aston Villa v Brighton 2-1
Brentford v Man City 1-0
Chelsea v Newcastle 1-1
Crystal Palace v Nottingham Forest 1-1
Everton v AFC Bournemouth 1-0
Leeds v Spurs 1-4
Leicester v West Ham 2-1
Man Utd v Fulham 2-1
Southampton v Liverpool 4-4

Topp 10 før runden

Topp 10 etter runden