Chelsea sparket Potter bare to døgn før kampen mot Liverpool

Chelsea FC bekrefter at de har sparket Graham Potter som London-klubbens manager.

Chelsea bekrefter på sine offisielle nettsider at manager Graham Potter har forlatt klubben.

Potter har gått med på klubbens ønske om en smidig overgangsperiode.

Den tidligere Brighton-manageren har tatt Chelsea til kvartfinalen i Champions League, hvor London-laget skal møte Real Madrid over to kamper. 

Chelsea opplyser at Bruno Saltor nå vil lede laget som midlertidig manager.

– På vegne av alle i klubben ønsker vi å takke Graham for hans bidrag til Chelsea. Vi har enorm respekt for Graham som trener og person. Han er svært profesjonell, og vi er alle skuffet over dette utfallet, sier klubbeierne Todd Boehly og Behdad Eghbali i en kommentar.

– Sammen med våre utrolige fans skal vi nå støtte Bruno og laget, og fokusere på resten av sesongen. Vi har 10 Premier League-kamper igjen, og en kvartfinale i Champions League foran oss. Vi vil legge all vår innsats i disse kampene, slik at vi kan avslutte sesongen godt, legger eierduoen til.

Den andre Premier League-manageren som får sparken i dag

Potter blir den andre Premier League-manageren som har fått sparken i dag, etter at Brendan Rodgers i Leicester led samme skjebne tidligere på søndagen.

Sparkingen av Chelsea-manageren kommer bare to dager før Liverpool gjester Stamford Bridge.

Både Chelsea og Liverpool kommer fra dårlige resultater. Chelsea tapte 2-0 for Aston Villa på hjemmebane lørdag, bare noen timer etter at Liverpool tapte 4-1 for Manchester City på Etihad.

Potter fikk bare et halvt år som Chelsea-manager etter at han kom fra Brighton etter Thomas Tuchels avgang i september. Han forlater sin stilling etter bare 31 kamper. Han har ledet sitt lag til seier i bare tolv av disse kampene, noe som gir en seiersprosent på svake 38,7%.

London-klubben ligger på elleveplass i Premier League, tolv poeng bak Newcastle og Manchester United på de to siste Champions League-plassene, og fire poeng bak Liverpool på åttendeplass.

London-klubben har brukt over 600 millioner pund på spillerforsterkninger denne sesongen, og er hardt presset med tanke på å selge spillere etter sesongen for å ikke bli straffet for brudd på reglene for finansielt fair play.