Clattenburg: «Det blir spennende å se hvordan Webb løser dette»

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg mener saken med assistendommeren og Andy Robertson var det siste dommersjef Howard Webb trengte.

Etter enda en Premier League-helg full av kontroversielle dommeravgjørelser og enda en beklagelse fra PGMOL-sjef Howard Webb, nok en gang til Brighton, kom en ny episode på Anfield i forbindelse med kampen mellom Liverpool og Arsenal. 

TV-bilder viser nemlig at det kan se ut som assistentdommer Constantine Hatzidakis albuet Andy Robertson da skotten var misfornøyd med dømmingen i første omgang. Episoden skjedde etter at hoveddommer Paul Tierney hadde blåst av til pause.

Liverpools venstreback, som ifølge Sky Sports var i harnisk på vei inn i garderoben, fikk et gult kort etter hendelsen med assistentdommeren. PGMOL har bekreftet skal undersøke hendelsen. 

Hendelsen ble diskutert i Viaplays sending:

Jürgen Klopp sa på sin pressekonferanse at han ikke hadde sett hendelsen og dermed ikke ville kommentere det, men at han var blitt fortalt at bildene taler for seg. En som har sett de bildene er tidligere toppdommer Mark Clattenburg, som i sin spalte for Daily Mail slår fast følgende: 

«Ikke den letteste helgen for Howard Webb. Som om ikke VAR-kontroversene var ille nok, må han nå bruke mandagen til å jobbe med en anklage om at en assistent albuet en spiller på Anfield».

To sider av saken

Clattenburg skriver at det utvilsomt ser ut som det var Robertson som først initierte kontakt med Hatzidakis, før dommeren svarte med å løfte sin arm.

«Derfra ser det ut til at Hatzidakis albue treffer Robertsons kjeve. Webb vil nå snakke med Hatzidakis for å få høre hans side av saken, og han bør snakke med Robertson også».

Den tidligere toppdommeren er klar på at det går en grense for hva dommere kan tillate seg å gjøre.

«Spillere kan pushe grensene hos dommere. De kan provosere deg til et punkt der det frister å gi noe tilbake. Men ikke under noen omstendigheter kan vi svare. I alle fall ikke fysisk. Det gjorde Hatzidakis».

Clattenburg spår at det nå blir krav om at assistentdommeren må få en utestengelse. Aleksandar Mitrovic ble nylig utestengt i åtte kamper etter å ha dyttet dommer Chris Kavanagh, mens Bruno Fernandes slapp unna med en noe mildere variant på Anfield i Liverpools 7-0-seier over Manchester United.

«Jeg tror ikke Hatzidakis prøvde å treffe Robertson med albuen. Men det blir spennende å se hvordan Webb løser dette. Det er en uønsket hodepine for PGMOLs nye sjef».