Damelaget har en mulighet til å klatre på tabellen

Liverpool FC Women gjester West Ham United Women i ettermiddag. Et lag som ligger ett poeng foran de røde på tabellen.

Matt Beard mener at hans lag er i ferd med å finne den nødvendige stabiliteten i Women's Super League, men det har tatt lenger tid å komme dit enn han trodde på forhånd. 

Liverpool-damene plukket et poeng i lokaloppgjøret mott Everton i forrige kamp, og nå ser de fremover på tabellen. Derfor er dagens oppgjør mot West Ham i London viktig.

– Vi har tro på oss selv, men det har tatt litt tid å bli vant til å spille mot topplag hver uke. I Championship i fjor var det bare 3-4 lag som var tøffe motstandere. Vi visste dette kom til å bli en tøff sesong, men vi regnet ikke med at vi skulle få så mange skader som vi har hatt, og alle skadene har utvilsomt påvirket resultatene våre gjennom sesongen, sa manager Beard på sin pressekonferanse fredag.

– Nå begynner vi å bli stabile. Nå er vi på det nivået vi trodde vi ville være i starten av sesongen. Nå har vi blikket festet på West Ham og Everton foran oss på tabellen. Det er målet vårt å ta igjen dem. Det er på det nivået vi ønsker å være, la han til.

Før kampen i London ligger Liverpool på åttendeplass av tolv lag, med 15 poeng på like mange kamper. Det er poenget bak West Ham på plassen foran, mens det er seks poeng opp til byrival Everton på sjetteplass.

Trygg plass midt på tabellen

Det er åtte poeng ned til jumboplasserte Leicester under nedrykksstreken. Tottenham, Reading og Brighton er også bak Liverpool på tabellen.

Beard må klare seg uten Melissa Lawley, Leanne Kiernan, Nathasha Dowie og kaptein Niamh Fahey når de røde gjester The Hammers. 

– Mel har en hofteskade, men har fin fremgang. Forhåpentligvis nærmer hun seg nå slutten av rehabiliteringen. Det handler om å bygge henne opp igjen. Vi har planlagt noen treningskamper de kommende ukene og månedene, når vi ikke har kamper, slik at vi kan få alle i form til innspurten, sier Beard.

Liverpool vant 2-0 over West Ham på Prenton Park i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen, men da lagene møttes i kvartfinalen i Conti Cup i januar var det West Ham som stakk av med seieren takket være en sen scoring.

The Hammers må klare seg uten Jess Ziu og Amber Tysiak når avspark tas på Chigwell Construction Stadium klokken 18.00.