– Darwin er misfornøyd når han ikke starter, men han er et langtidsprosjekt som fortsatt tilpasser seg

Darwin Nunez har startet de siste kampene på benken.

Darwin Nunez var ute med en skade i landslagspausen i forrige måned, og etter at han kom tilbake så har han kun startet én kamp. Det var borte mot Chelsea, i kampen som endte 0-0.

Sommerkjøpet har 15 mål og 4 målgivende til nå for de røde i debutsesongen. På fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om uruguayanerens rolle, og at han har blitt plassert på benken i tre av de fire siste.

– Darwin er en spiller med et annerledes ferdighetsregister fra de andre spillerne, og det er bra. Han er en skikkelig håndfull, en maskin. Han kommer til å score mange mål, og har allerede scoret et bra antall, sier Klopp.

– Men det er klart at han fortsatt tilpasser seg. Engelsken hans er ikke så bra, men vi jobber fortsatt med det. Det er heller ikke til hjelp når du skal ha en debutsesong samtidig som det er vanskelig for hele laget. Hvordan kan en spiss skinne når hele laget sliter? Det er ikke mulig, men han har hatt noen supre øyeblikk. Han var skadet til tider, suspendert i andre, men dette er et langsiktig prosjekt, sier Klopp.

Ikke alltid like fornøyd

Darwin har spilt 37 kamper for klubben siden overgangen fra Benfica. 16 av dem har kommet som innbytter, mens han har blitt byttet ut i 13 kamper. Kun åtte ganger har han så langt fullført en hel kamp.

– Jeg forstår at han desperat ønsker å spille fra start, men vi må finne en måte som fungerer for oss igjen, og så få inn spillerne vi kan bruke som har spesifikke styrker. Jeg er helt tilfreds med situasjonen, men forstår at Darwin ikke alltid synes det er greit. Han smiler ikke til meg når han innser at han ikke skal starte, og sier «takk sjef». Men når du har fem eller seks spillere tilgjengelig i angrep må du ta avgjørelser, sier manageren.

– Døren står helt åpen. Han kom inn som innbytter her om dagen og var eksepsjonell. Det var akkurat riktig måte å gjøre det på. Med fem kamper på de neste to ukene vil Darwin utvilsomt starte kamper, sier han.

LÆRER ENGELSK: Både Darwin Nunez og Luis Diaz jobber med engelsken sin etter overganger fra portugisisk fotball.

LÆRER ENGELSK: Både Darwin Nunez og Luis Diaz jobber med engelsken sin etter overganger fra portugisisk fotball.

Presset er nøkkelen

Mot Leeds United fungerte presspillet til Liverpool veldig mye bedre enn det har gjort de siste månedene. Manageren forteller at dette er noe de har hatt fokus på, og som er nøkkelen for å få spilletid.

– Billetten inn i dette laget må være, og vil være presspillet. Vi har hatt så mange kamper som jeg ikke har likt på den fronten, og det er noe jeg er ganske streng på. Alle fem som nå er tilgjengelige kan gjøre det ganske bra. Dersom du gjør det bra i en kamp du starter, så har du en god mulighet til å starte igjen. Vi har muligheter til å endre på ting, og med fem kamper på de neste to ukene kommer det endringer, sier han.

– Alle vil spille, og alle er superviktige for oss. Men billetten inn vil være viljen til å vinne ballen tilbake etter at vi har mistet den, for det er så mange ganger der det har vært den store forskjellen i kamper. Det er superviktig mot lag som forsvarer seg dypt.

Liverpool - Nottingham Forest spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV3+ og Viaplay.