– Dersom han hadde bedt meg om å gå i mål og ta over for Alisson, så hadde jeg gjort det også!

Ibrahima Konate er klar til innsats mot Leeds etter å ha vært syk tidligere i uken.

– Vi har hatt litt sykdom, noen smeller og problemer, og forhåpentligvis får vi ikke flere, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag.

Et av problemene var at Ibrahima Konate var syk tidligere i uken. 

– Ibou kunne ikke trene på to dager, bekreftet Liverpool-manageren.

Men franskmannen var tilbake på treningsfeltet lørdag, og er nå klar til innsats mot Leeds.

Endret rolle

Dominic King i Daily Mail opplyser at Konate har kommet til hektene igjen etter å ha slitt med et virus, og King tror at franskmannen vil starte i Liverpools midtforsvar sammen med Virgil van Dijk mot Leeds mandag kveld.

Mot Arsenal sist ble rollen til Konate litt endret, da Klopp gjorde en taktisk forandring og kjørte Trent Alexander-Arnold frem på midtbanen så snart laget vant ballen. Det førte til at franskmannen måtte dekke et større rom, og spille litt lenger til høyre i forsvarsrekka.

– Jeg hadde ingen betenkeligheter da manageren ba meg spille en litt annen rolle. Det er jobben hans å få orden på laget, og sørge for at vi omstiller oss i enkeltkamper. Det er helt fantastisk. Det er en fornøyelse å hjelpe laget, og dersom han hadde bedt meg om å gå i mål og ta over for Alisson, så hadde jeg gjort det også!

– Vi vet alle at Trent er en stor spiller, og jo nærmere han kommer motstanderens mål, jo mer av en trussel utgjør han. Men jeg er bare et menneske. Jeg kan ikke dekke opp for ham på hans side hele tiden! Vi må huske at han er en komplett spiller, med mange egenskaper, både offensivt og defensivt, så han kommer ikke til å glemme sitt defensive ansvar, for jeg kan som sagt ikke dekke opp for ham hele tiden, siteres franskmannen av Liverpool Echo.

Ibrahima Konate

Født25. mai 1999
Paris, Frankrike
Høyde194 cm
Debut18.09.21 mot Crystal Palace (3–0)
Innkjøp£35M
Kontrakt2026

SesongKamperPL
2022-2316+1 /010+1 /0
2021-2226+3 /311+0 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Tidligere klubber: 
2009-2014: Paris FC (ungdomsavdeling)
2014-2017: Sochaux 13 kamper / 1 mål
2017-2021: RB Leipzig 94 kamper / 4 mål

Meritter: 
Vinner av Ligacupen 2021/22
Vinner av FA-cupen 2021/22

Det vil ikke skorte på motivasjonen

Konate ønsker å avslutte sesongen så godt som mulig, og er sikker på at de røde vil slå tilbake neste sesong om de ikke skulle klare å kvalifisere seg til Champions League-spill.

– Om vi kommer til å slite med motivasjonen? Det vil bli det stikk motsatte. Motivasjonen vil da være større en noen gang. Vi kommer til å være supermotiverte, svarer franskmannen når han blir konfrontert med en fremtid uten Champions League-deltakelse.

– La oss si vi er så uheldige at vi ikke kommer inn blant topp fire. Det er likevel to ting det er viktig å kjempe for neste sesong, ligaen, og vi kan også komme med i Europa League. Det er en stor motivasjonsfaktor for å gjøre det bra, så hvorfor ikke gå for ligatittelen i en slik sesong?

Liverpool er tolv poeng bak en plass i neste års Champions League, og har ni kamper igjen å spille. Jürgen Klopps menn har sikret seg Champions League-spill i de siste seks sesongene, men denne gangen er ikke de røde engang sikret en topp sju-plassering som gir europacupspill. Derfor er en seier på Elland Road mandag kveld så viktig.

– Som en ung spiller har jeg allerede hatt tunge stunder jeg har måttet håndtere. Det å tape to store finaler var tøffe øyeblikk som jeg måtte komme meg videre fra. Når karrieren min er over kan jeg forhåpentligvis se tilbake og si at jeg hadde noen skuffelser, men at det ga meg styrke og motivasjon til å stå på videre. Jeg ønsker å vinne disse store trofeene senere. Det er målet mitt. Det driver meg videre, sier Konate om det faktum at han var med på å tape Champions League-finalen med Liverpool og VM-finalen med Frankrike i fjor.

– Jeg kom inn på et lag som var veldig nær å vinne fire trofeer. Vi vant to til slutt, og var bare ett poeng unna ligatittelen og utrolig nær i Champions Leauge, påpeker han.

Leeds - Liverpool spilles på Elland Road mandag klokken 21.00, og blir vist på V sport PL og Viaplay