– Det blir vanskelig å få Champions League-fotball nå, men la oss forsøke å vinne alle ni

Selv om det fortsatt er matematisk mulig, så innser Trent Alexander-Arnold at det blir svært vanskelig for Liverpool å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

Trent Alexander-Arnold håper at den sterke andreomgangen mot Arsenal skal bli katalysatoren for en ditto sterk avslutning på sesongen. Det gjenstår ni serierunder, og med tolv poeng opp til Newcastle og Manchester United på de to siste Champions League-plassene innser scouseren at det blir svært vanskelig for de røde å få Champions League-spill neste sesong.

– Vi har våre mål, men jeg tror det blir vanskelig å få Champions League-fotball nå. Det er fortsatt matematisk mulig, og så lenge det er mulig, skal vi ikke gi opp, lover Alexander-Arnold i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi er ikke i den posisjonen vi ønsker å være, men vi har fortsatt ni kamper igjen å spille. Det er det vi har fokus på. La oss forsøke å vinne alle ni, legger scouseren til.

Leeds er neste motstander, på Elland Road mandag kveld. 

– Vi dominerte hele andre omgang

– Vi tar med oss poenget fra Arsenal-kampen, og forsøker å forbedre oss i neste uke. Vi har en full uke med trening nå, og det er akkurat hva vi trenger. Mot Arsenal viste vi oss fra samme side som i tidligere sesonger, hvor vi slo tilbake etter å ha blitt liggende under. Det var et godt tegn.

Se Alexander-Arnolds flotte assist mot Arsenal:

– Vi må begynne å ta de tre poengene. Uansett om vi spiller mot lag i toppen eller lag i bunnen av tabellen, så er tre poeng målet vårt, og vi vet vi kunne ha tatt det mot Arsenal. Ibou hadde en stor sjanse mot slutten, og så var det selvsagt straffesparket vi bommet på. Det var en av de dagene. Vi gjorde alt vi kunne, slår han fast.

– Vi viste at vi virkelig ønsket å levere en god kamp. Vi møtte det som trolig er det beste laget i ligaen, og klarte likevel å vise frem våre kvaliteter. Vi dominerte i hele andre omgang, og burde ha vunnet kampen, mener Alexander-Arnold.

David Lynch, som har en fast spalte her på Liverpool.no, synes ikke Alexander-Arnold har fått rosen han fortjener etter sin flotte målgivende til Roberto Firmino mot Arsenal. 

«Dette er tilsynelatende 24-åringens skjebne: Han må akseptere enorm kritikk for hver lille feil han gjør, og får mesteparten av skylden for Liverpools svake sesong. Og når han bidrar med noe positivt, så blir det raskt glemt, nesten avfeid som forventet fra en så vidunderlig fotballspiller. Takk Gud for at Jürgen Klopp ikke er like likegyldig til det unike talentet han besitter», skriver Lynch i sin spalte denne uken.