«Heldigvis for engelskmannen var det han som slo tunnelen»

Trent Alexander-Arnold må akseptere kritikk for hver enste lille feil han gjør, og når han bidrar med noe positivt blir det raskt glemt.

Se for dere at Liverpool og Arsenals Premier League-skjebner denne sesongen ble byttet om, og at det var de røde som faktisk slapp inn et sent utligningsmål i en kamp som hadde enorm betydning for deres tittelsjanser, etter at deres mest kreative sideback ble slått tunnel på.

Da kunne dere ha glemt 2. påskedag. Da hadde dagen i dag isteden blitt erklært feriedag dedikert kun til å rakke ned på Trent Alexander-Arnold.

Heldigvis for engelskmannen, var det han som slo tunnelen, så det har nesten ikke vært fokus på situasjonen siden.

Det er spesielt gode nyheter for Oleksandr Zinchenko, som i likhet med nesten alle andre sidebacker i divisjonen, unngår å bli satt overdrevent søkelys på i hver defensiv inngripen han gjør.

Det er kanskje urettferdig overfor Alexander-Arnold at han ikke har fått den rosen han fortjener, tatt i betraktning at han leverte et øyeblikks fotballmagi og hadde roen som krevdes for å endre utfallet av kampen i sluttminuttene.

Se Trent Alexander-Arnolds flotte assist til Roberto Firmino her:

Syndebukk og hoggestabbe

Dette er tilsynelatende 24-åringens skjebne: Han må akseptere enorm kritikk for hver lille feil han gjør, og får mesteparten av skylden for Liverpools svake sesong. Og når han bidrar med noe positivt, så blir det raskt glemt, nesten avfeid som forventet fra en så vidunderlig fotballspiller. Takk Gud for at Jürgen Klopp ikke er like likegyldig til det unike talentet han besitter.

Selvsagt er tyskeren klar over at Alexander-Arnold ikke stabilt har spilt opp mot sitt beste denne sesongen. Hvem i Liverpool har det? Men han akter å sørge for at den strålende formen vi så på søndag blir å se så ofte som mulig i tiden som kommer, basert på hans taktikk mot Arsenal.

Aldri tidligere har Alexander-Arnolds inntreden på den sentrale midtbanen vært så tydelig som den var mot The Gunners. Denne nye tilnærmingen, kokt sammen på treningsbanene i Kirkby i forrige uke, har som mål å få Liverpools mest innflytelsesrike spiller når laget har ballen til å ha ballen så ofte som mulig.

Og det fungerte. Alexander-Arnold skapte på egen hånd utligningsmålet, og han sendte også av gårde hele sju skudd. Han dominerte den siste timen av kampen. Han satte også inn fire taklinger i løpet av 90 minutter. Bare Thomas Partey (5) og Ibrahima Konate (6) kunne vise til bedre tall. Dette altså fra mannen som skal utgjøre en defensiv risiko.

Flyttes opp på midtbanen permanent?

Disse tallene bør være nok til at Klopp vurderer om søndagens lille taktiske justering skal gjøres til en permanent ordning ut sesongen, eller om det genuint er et alternativ at Alexander-Arnold  flyttes opp på midtbanen permanent.

Utgangspunktet må likevel være å sette en yngre, mer energisk midtbane foran Alexander-Arnold i sommer, slik at prestasjoner som den mot Arsenal kan bli normen igjen.

En debatt om et posisjonsbytte kan vente til dette sårt tiltrengte fundamentet er lagt.