– Vi viste igjen at vi kan være på høyde med de beste

Trent Alexander-Arnold gjør et poeng av at Liverpool har gitt serieleder Arsenal svært god motstand i begge kampene denne sesongen.

Trent Alexander-Arnold var fornøyd med måten Liverpool kjempet seg tilbake fra 0-2 mot Arsenal og klarte poengdeling. Scouseren var selv svært delaktig i seiersmålet, da han gjorde et strålende forarbeid og la innlegget som innbytter Roberto Firmino nikket i mål i det 87. minutt.

– Det var en intens kamp. En veldig, veldig god fotballkamp. Jeg synes begge lag tidvis spilte meget godt. Vi startet slett ikke på den måten vi ønsket. Å bli liggende under på hjemmebane er aldri bra, men vi viste karakterstyrke, spilte oss inn i kampen igjen, og fikk det sene utligningsmålet. Vi hadde også en enorm sjanse til å vinne kampen mot slutten. Vi tar det ene poenget, men vi vet det fort kunne ha vært tre poeng, uttalte en mellomfornøyd Alexander-Arnold til Sky Sports etter kampslutt.

Det irriterer scouseren at laget nok en gang kom seint ut av startblokkene, og gjestene ledet 2-0 før halvtimen var spilt, etter scoringer av Gabriel Martinelli og Gabriel Jesus. To spillere som høyrebacken hadde store problemer med å få kontroll på i første omgang. 

– Det virket som vi manglet litt selvtillit i startfasen av kampen. Vi manglet intensiteten vi ønsker i vårt spill, og var ikke kompakte nok som lag. Men mot slutten av første omgang begynte vi å spille på den måten vi ønsker, og i andre omgang gjorde vi definitivt det. Jeg synes vi var det beste laget i hele andre omgang. Vi begrenset antall sjanser de fikk, og kunne ha scoret et par mål til. Mot et lag som dette blir du straffet dersom du ikke kommer kjapt nok ut av startblokkene, og det var hva som skjedde i dag.

Se høydepunktene fra Liverpools elleville kamp mot Arsenal:

Liverpools nummer 66 har en filosofisk tilnærming til hvordan Arsenals scoringer kom.

– Mål kommer enten fra en av sidene eller i midten. Det er slik fotballen fungerer. Jeg møtte en kvalitetsspiller i Martinelli, og Arsenal har gode offensive spillere over hele fjøla. De er et lag fullt av kvalitetsspillere. De vil være en trussel, og de fikk disse målene. Men vi holdt oss inne i kampen, og forsøkte å legge press på dem. Det klarte vi, spesielt mot slutten av andre omgang. Vi bommet også på et straffespark. Det var et viktig øyeblikk i kampen. Men vi kjempet videre, og utlignet sent. Det er slikt vi har i oss.

Kampen om ligatittelen er helt åpen

Poengdeling mellom Liverpool og Arsenal betyr at tetstriden i Premier League er fullstendig åpen igjen. The Gunners har nå seks poengs forsprang på Manchester City, men har spilt en kamp mer. Arsenal skal gjeste Etihad i slutten av april, og City har fem mål bedre målforskjell enn Arsenal, så spenningen i toppen av ligaen er til å ta og føle på når de fleste lagene har åtte eller ni kamper igjen å spille.

– Arsenal og Manchester City er de to beste lagene i ligaen. Men vi ønsker å ta tre poeng i alle kamper, og er skuffet over at vi ikke klarte det. Leksen er imidlertid at vi kan spille med selvtillit mot et kvalitetslag som Arsenal. Vi har gitt dem god motstand i to kamper. Vi ga dem en knalltøff kamp på Emirates, og igjen her nå. Vi viste igjen at vi kan være på høyde med de beste lagene i ligaen, konkluderte Alexander-Arnold.

Statistikken til Opta viste at Liverpool hadde 19 avslutninger fra posisjoner inne i straffefeltet mot Arsenal. The Gunners har ikke hatt flere mot seg siden Opta begynte å samle statistikk over dette fra 2003/04-sesongen.