John Barnes til liverpool.no:– Det er ikke noen ny posisjon, bare en liten endring for Trent når Liverpool har ballen

Vi fikk noen ord med legenden John Barnes da veggmaleriet av ham ble avduket denne uken.

Torsdag ble det nye veggmaleriet av John Barnes avduket i Balfour Street – ikke langt unna Twelfth Man Pub ved Anfield.

Hovedpersonen selv hadde tatt turen, og og var veldig stolt og beæret over at han ble satt pris på på denne måten. Tage Herstad gjorde intervjuet.

– Jeg er absolutt stolt - det er en anerkjennelse fra fellesskapet. Dere nordmenn er også en del av fellesskapet, og Liverpool har med årene blitt internasjonalt med folk fra hele verden, sier Barnes til liverpool.no.

– Det passer bra hvor dette ble plassert, like ved Anfield, så jeg er veldig glad og beæret av dette, sier Barnes.

Nå mener han at Robbie Fowler er nestemann som fortjener en vegg!

– Jeg ble overrasket da jeg hørte at Robbie Fowler ikke var på en vegg. Når du snakker om spillere som meg, Ian Rush, Steven Gerrard, Jürgen Klopp – men Robbie Fowler er en av deres egne. Alt han har gjort for Liverpool Football Club, målene han har scoret. Han bor fortsatt i området og er en del av fellesskapet. Jeg synes han bør være den neste!, sier Barnes.

PÅ AVDUKING: John Barnes var på avduking av veggmaleriet av seg selv. Her sammen med Marc Silver i MurWalls.

PÅ AVDUKING: John Barnes var på avduking av veggmaleriet av seg selv. Her sammen med Marc Silver i MurWalls.

Rollen til Trent

Barnes var i mesteparten av karrieren sin en fantastisk kantspiller, som ble flyttet inn sentralt på midtbanen da han ikke lenger hadde den samme hurtigheten. Overblikket hadde han fortsatt. Derfor spurte vi ham om hva han tenkte om Trent Alexander-Arnold.

Liverpools høyreback har vært mer inne sentralt i de to siste kampene. Barnes mener det ikke er slik at han nå har spilt som noe annet enn høyreback. Det har bare vært en liten endring når laget har ballen.

– Trent har ikke noen ny rolle. Han er nå bare en høyreback som flyttes inn sentralt når vi har ballen, men uten ballen spiller han høyreback. Jeg tror ikke det vil stoppe ham fra å være vår mest kreative spiller dersom han flyttes inn. Han er vår mest kreative spillere med langpasninger og innlegg, sier Barnes.

– Det er som med Zinchencko eller John Stones, som ikke har nye roller, men flytter seg når de har ballen. På lang sikt kan han bli flyttet til midtbanen, og så får du en høyreback som angriper slik Trent gjorde. Det kan fungere, men her og nå er det ikke slik. Han er en back som trekker inn på midtbanen når vi har ballen.

Liverpool - Nottingham Forest spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV3+ og Viaplay.