Neal og Callaghan til liverpool.no– Det er helt fantastisk, og jeg er så stolt over det

Liverpool.no fikk noen ord med Ian Callaghan og Phil Neal etter avdukingen av «deres» veggmaleri.

Som vi skrev på liverpool.no på onsdag, er det nå kommet opp nye gatemalerier i gatene rundt Anfield. Denne gang er det John Barnes, Phil Neal, Ian Callaghan – og de lokale UFC-stjernene Molly McCann og Paddy Pimblett som hedres husveggene i L4.

Callaghan og Neal (og en viss Alan Kennedy i bakgrunnen på bildet!) var tilstede på avdukingen av veggen med deres maleri på i dag. Tage Herstad var igjen sendt ut for å ta bilder og dokumentere – og han fikk også noen ord med «Cally» og Neal.

81-åringen har rekorden som kanskje aldri blir slått – 857 kamper for klubben. Han var med på opprykk, å vinne fem ligamesterskap, to FA-cuper, to Serievinnercuper, UEFA-cupen to ganger, og Supercupen i 1977.

– Det er helt fantastisk. Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente da jeg tok turen ned hit i morges. Det er helt glimrende. Strålende – jeg kan ikke tro disse kunstnerne kunne gjøre dette på 16 timer, sier Callaghan til liverpool.no.

– Jeg er veldig fornøyd! Når du blir så gammel som jeg er blitt, og tenker at alt skal gå nedover herfra. At du kan være i denne flotte byen, og se dette, sier Neal.

VEGGMALERI: Nå har Ian Callaghan og Phil Neal fått sitt veggmaleri i Anfield. I bakgrunnen ser vi en annen legende, Alan Kennedy.

VEGGMALERI: Nå har Ian Callaghan og Phil Neal fått sitt veggmaleri i Anfield. I bakgrunnen ser vi en annen legende, Alan Kennedy.

– Jeg er veldig stolt

Det er «MurWalls» som har fått opp veggmaleriet av Callaghan og Neal. Callaghan som mannen med flest kamper for klubben, og Neal som den mestvinnende spilleren i klubbens historie. Begge hadde tatt turen i solskinnet i Liverpool.

Callaghan forventet ikke at det skulle bli så bra som det ble.

– Nei det gjorde jeg faktisk ikke. Det er ikke bare meg, men også Phil. Jeg er veldig stolt over det. Det er stort, oppe med Anfield der jeg og Phil hadde lange karrierer, så jeg er bare så fornøyd, virkelig, sier han.

Callaghan kom til Liverpool helt tilbake i 1957, og signerte sin første profesjonelle kontrakt i 1960. Hans siste kamp var 29. mars 1978…

– Den mest profesjonelle jeg noen gang spilte med var Ian Callaghan, som tok ting så alvorlig. «Cally» var like kjent som The Beatles i denne byen for meg, med å lære meg hvilken utrolig innstilling du må ha gjennom 70 kamper i året. Vi løftet cuper og alt annet, han var en drømmelærer for meg, sier Neal.

Mellom 1974 og og 1985 vant Neal åtte ligamesterskap, ligacupen fire ganger, Serievinnercupen fire ganger, én UEFA-cup, og en Supercup med Liverpool.
link

Her finner du gatemaleriene

Vi har laget en oversikt med kart over hvor du finner gatemaleriene rundt Anfield – vel verdt å merke seg før neste tur dersom du har strøm nok på telefonen til å knipse noen bilder eller for å få seg en luftetur mellom pubrunden før kamp.

Se kartet her: