– Det er nytt for ham, men jeg tror det har virket stimulerende

Jordan Henderson er mektig imponert over hvordan Trent Alexander-Arnold har håndtert sin nye rolle.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson mener at Trent Alexander-Arnold er blitt revitalisert av å ha fått en ny og mer offensiv rolle i laget. Scouseren har bidratt med fem målgivende pasninger på de siste fire Premeir League-kampene, etter at manager Jürgen Klopp valgte å benytte ham i en midtbanerolle så snart Liverpool vinner ballen. 

Alexander-Arnold leverte en ny imponerende kamp da West Ham ble slått 2-1 i London onsdag. Ikke minst slo han den målgivende pasningen til Cody Gakpos utligningsmål.

IMPONERT: Jordan Henderson oppfatter Trent Alexander-Arnold som revitalisert.

IMPONERT: Jordan Henderson oppfatter Trent Alexander-Arnold som revitalisert.

Liverpool har plukket ti av tolv mulige poeng med Trent i den nye rollen, og dermed har de røde igjen fått håp om europacupspill neste sesong, og kanskje til og med Champions League-spill.

– Jeg mener det har hjulpet oss. Det har definitivt gitt oss noe litt annerledes. Vi har klart å bygge selvtillit i løpet av kampene. Det har blitt enklere å spille seg gjennom i midten. Det har blitt enklere å få ballen, og skape mer. Jeg synes Trent har vært strålende i den posisjonen, sier lagkaptein Jordan Henderson til The Athletic.

– Det er nytt for ham, men jeg tror det har virket stimulerende. Han lærer seg rollen hele tiden, og han spiller i en annen posisjon enn tidligere, legger Hendo til.

I den mer sentrale rollen er scouseren mer involvert, og etter to målgivende på de første 27 ligakampene denne sesongen, har Trent nå fem på de fire siste kampene. 

Fem målgivende pasninger i løpet av én måned med Premier League-fotball er ifølge Opta noe ingen røde har klart tidligere - selv ikke Trent eller back-kollega Andy Robertson, som har servert til den store gullmedalje for Liverpool de siste årene. 

Totalt i Premier League denne sesongen står Robertson nå med åtte målgivende, mens Trent er oppe i sju, det samme som Mohamed Salah.

– Det lyser arroganse av ham – men på en god måte. Han oser av selvtillit nå

– Det lyser arroganse av ham – men på en god måte. Han oser av selvtillit nå

PODCAST: Selvtilliten er tilbake i hele laget, og det samme er gegenpresset. Men det er én spiller som skinner ekstra om dagen.

Podcast 27.apr 16:23
Trent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Spillerbørs og folkebørsTrent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Trent Alexander-Arnold stortrives i sin nye rolle, og bidro med en ny målgivende. Andy Robertson slo gode cornere, og fikk også en målgivende. Mens Konaté-erstatter Joel Matip ble den store helten med sin susende heading som sikret alle tre poengene.

Kommentar 26.apr 22:41

– Han gir oss en ekstra mann på midten

Henderson mener at laget høster fruktene av Alexander-Arnolds nye rolle både når laget har ballen, og når de mister den.

– Han har vært veldig god der. Han mottar ballen i farlige områder, og trekker videre innover. Han kan skape trøbbel for motstanderen, og det har hjulpet oss de siste kampene. Spesielt når det gjelder å vinne tilbake ballen på midtbanen. 

– Jeg vet at alle snakker om Trent med ballen, noe som er flott, men han gir oss også en ekstra mann på midtbanen når vi mister ballen, i kontringspresset. Det er noe som vi er blitt mye bedre på de siste ukene.

Tre strake seiere har tatt Liverpool til sjetteplass, med seks kamper igjen å spille. Det er seks poeng opp til topp fire, og på søndag kommer Tottenham på besøk. Et av lagene som Liverpool kjemper om en plass i Europa med.

– Prestasjonsnivået vårt er blitt bedre. Vi er mer stabile, og har fått noen gode resultater. Vi bygger definitivt selvtillit. Men vi kan ikke se for langt frem. Vi har vunnet noen kamper, og tatt de tre poengene. La oss forsøke å bygge videre på det fra nå og ut sesongen, slik at vi kan avslutte mer likt oss selv som lag. Det vil gi oss selvtillit foran neste sesong, men vi har fortsatt ting å spille for denne sesongen, poengterer Henderson.

Klopp var også imponert

En som var like imponert som Henderson etter kampslutt i London var manager Jürgen Klopp. 

–  Vi vet at Trent er en sensasjonell fotballspiller. Alle har snakket om at han ikke kan forsvare seg i denne posisjonen, men han kan det. Nå forsvarer vi oss bedre som lag. Det Trent gjorde i kveld var helt hinsides bra, sa Klopp til BT Sport. 

– Jeg likte denne kampen, generelt sett. Vi spilte på en litt annen måte, men vi fløy inn i kontringspress-situasjonene, la han til.

Trent med ny målgivende-rekord for Liverpool

Trent med ny målgivende-rekord for Liverpool

Fem målgivende pasninger på fire kamper i april.

«Jürgen Klopp har funnet opp Trent Alexander-Arnold 2.0»

Dette skriver avisene:«Jürgen Klopp har funnet opp Trent Alexander-Arnold 2.0»

The Guardian er imponert over hvordan Trent Alexander-Arnold løser sin nye rolle, men etter 2-1 over West Ham er det situasjonen der Thiago landet på ballen med hånden i det 89. minutt som har fått mest oppmerksomhet i engelske aviser.

Innsikt 27.apr 18:01