Diaz vil trenge tid for å komme tilbake på sitt aller beste

Luis Diaz gjorde sitt comeback etter seks måneder ute.

Mandag kveld fikk Luis Diaz sitt etterlengtede comeback etter seks måneder på sidelinjen. Han hadde mistet 31 kamper, etter skaden han pådro seg mot Arsenal og senere slo opp igjen på treningsleir i Dubai.

Diaz kom på banen på stillingen 5-1 da det gjensto ni minutter av ordinær tid. Han la seg noe overraskende ute til høyre, heller enn venstre der vi er så vant med å se ham så god.

Etter kampen snakket Jürgen Klopp om colombianerens innhopp.

– Det er superviktig, og Luis er tilbake. Han mangler rytme, noe som er vanlig, og litt på skarpheten, men det er også vanlig, sier Klopp.

Trenger kamper

Diaz har trent den siste måneden. Først med akademispillerne i forrige landslagspause, og så med førstelaget. Men treningsøktene kan ikke sammenlignes med kamper, og derfor vil han fortsatt trenge tid, sier Klopp.

– På treningsøktene kan du ikke få den siste biten som trengs for å bli helt skarp, så nå prøver vi å få ham tilbake der steg for steg, og få ham inn igjen på laget med spilletid, sier Klopp.

– Det er bare fint å se ham spille igjen for å være ærlig. Vi har savnet ham så lenge, så det er fint å se ham bli involvert igjen.

Nå har heldigvis Klopp allerede et luksusproblem i angrep, der han har alle spillerne sine tilgjengelig. Med Mohamed Salah, Roberto Firmino, Diogo Jota, Roberto Firmino, Darwin Nunez og Luis Diaz alle tilgjengelige, vil han gradvis kunne gi sistnevnte de minuttene han trenger heller enn å forhaste noe. Mot Leeds viste laget i alle fall at de fortsatt evner å score mange mål.