– Vår beste kamp denne sesongen

Jürgen Klopp fikk se alt det laget hadde jobbet med på treningsfeltet da Liverpool kjørte over Leeds.

– Vår beste kamp denne sesongen, er Jürgen Klopps freidige dom etter at Liverpool slo Leeds 6-1 på Elland Road mandag kveld. 

Det var mye snakk om den skrekkelige borteformen i oppladningen til kampen, og kanskje spesielt det faktum at Liverpool stod uten mål borte mot lagene på nedre halvdel av tabellen før denne kampen. Men som vi har sett så mange ganger før, er ketchupeffekten noe som lever i beste velgående. 

Men for Klopp var det nok ikke de seks scoringene som varmet mest. Han mener det var flere aspekter ved prestasjonen som gjorde dette til sesongens beste kamp. 

– Vi tvang frem mange av feilene Leeds gjorde. Kontringspresset var det beste vi har gjort på lenge. I det 92. minutt hadde vi fire spillere som jagde febrilsk etter kampen, sier Klopp. 

Det løsnet mot Arsenal

Åtte dager etter at de røde hentet opp 0-2 til 2-2 mot serielederen var spillerne fulle av energi og spilleglede mot Leeds. 

– Vi har hatt en veldig god treningsuke. Jeg kunne ha valgt tre-fire forskjellige lagoppstillinger basert på det guttene gjorde på trening. Alt vi har gjort på trening kunne jeg se ute på banen i kveld, sier Klopp. 

Han sier at det var mye som løsnet i den andre omgangen mot Arsenal, der Liverpool kjørte på i god, gammel stil. 

– Jeg kan ikke forklare hvorfor ikke kontringspresset har vært der hele sesongen, men i dag funket det, og det startet i andre omgang mot Arsenal, sier Klopp.

Han vil imidlertid ikke ta av, ettersom Liverpool har hatt flere store seiere denne sesongen uten at de har blitt fulgt opp med gode resultater. 

– Vi må gjøre det vi gjorde i kveld igjen og igjen, sier han.