Enda en midtbanespiller kan forlate klubben til sommeren

Fabio Carvalho skal være på vei ut.

I fjor sommer sikret Liverpool seg Fabio Carvalho fra Fulham for fem millioner pund, fordi kontrakten hans gikk ut. Summen kan potensielt stige til 7,7 millioner pund. Han signerte en kontrakt til sommeren 2027, og ble offisielt Liverpool-spiller 1. juli.

Det har ikke gått slik verken Carvalho eller Liverpool håpet denne sesongen. Så langt har han spilt 20 kamper for klubben, og scoret tre mål – men i de 21 kampene har det kun blitt 634 minutter på banen. Regnet om til 90-minuttere er det kun sju fulle kamper.

Carvalho har stort sett vært nødt å finne seg i en plass på benken, men på de fem siste kampene for de røde har han kun klart å komme med i kamptroppen én gang. Det var mot Chelsea da han var ubenyttet reserve.

Klopp fikk spørsmål om Carvalho og situasjonen hans for to måneder siden.

– Han har ikke spilt så mye, fordi vi etter min mening trenger andre ferdigheter fra start i kampene eller når vi har gjort endringer underveis. Det er stort sett alt, han har ikke gjort noe galt, svarte Klopp før Liverpools bortekamp mot Newcastle.

Manageren kan forstå det dersom unggutten er misfornøyd med situasjonen.

– Han har forbedret seg mye, og utviklet seg mye. Han er en god gutt i midten av gruppen og troppen. Så alt det er greit, men han vil åpenbart ikke være fornøyd med det. For øyeblikket kan du ikke se det på banen eller når du møter ham. Det er ikke tydelig, men jeg kan se for meg at det er slik, sa han.

Kan være på vei bort

Fra før virker det klart at Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain forlater Liverpool til sommeren. Det kan også James Milner gjøre dersom partene ikke kommer til enighet om at de tar en ny sesong med en ny ettårskontrakt.

Derfor kommer det kanskje litt overraskende at også 20 år gamle Carvalho kan være på vei bort.

– Jeg ser for meg at Liverpool går for to eller tre midtbanespillere fordi Keita og Oxlade-Chamberlain skal ut, og Milner må bestemme seg for fremtiden. Vil de gå for en angriper til, eller en annen spillertype for de posisjonene, spør «transferguru» Fabrizio Romano i podcasten sin «Here We Go».

– Jeg er blitt fortalt at Fabio Carvalho også kommer til å forlate klubben. Vi må se hvilken løsning de finner, men han er ung og spiller aldri, så det er viktig å få klarhet i disse tingene, sier Romano videre.

The Anfield Talk melder på Twitter at de har vært i kontakt med Romano, som sier at det var et utlån som var aktuelt.

Carvalho blir ikke 21 år før i august. Han scoret 12 mål og hadde åtte målgivende for Fulham på 44 førstelagskamper før han kom til Liverpool, og er en spiller Liverpool potensielt kan få en del penger for.