Følger med på ung stopper som har imponert på utlån i Brighton

Liverpool viser interesse for en ung, engelsk midtstopper.

Levi Colwill ble i fjor sommer sendt på utlån fra Chelsea til Brighton, og den unge midtstopperen hadde neppe trodd at sørkystlaget skulle ha en så mye bedre sesong enn laget han er under kontrakt med.

Men 20-åringen har vært en bra bidragsyter i Brightons solide sesong. Han har vært på banen i ti kamper i Premier League - han spilte blant annet hele kampen da Liverpool ble knust 3-0 på Amex Stadium tidligere i år.

Nå er spørsmålet hva som skal skje med den engelske U21-landslagsspilleren når han returnerer til Chelsea i sommer. På Stamford Bridge er man bekymret for økonomien og FFP etter den ekstreme pengebruken denne sesongen, og det har blitt varslet at de er nødt til å selge for å unngå blodrøde tall når regnskapet skal gjøres opp mot slutten av juni.

Følger med

Colwill er en av spillerne de kan gjøre litt penger på. For øyeblikket har han ifølge Transfermarkt en overgangsverdi på drøye 14 millioner pund. 

Når vi skriver 1. juli vil han bare ha to år igjen av fireåsrskontrakten han skrev under på i 2021, og unggutten har ikke bestemt seg for om han ønsker å forlenge eller ei. The Athletic skriver at han vil vente og se hvem som tar over som manager for Chelsea når sesongen er over. 

Det betyr at fremtiden er høyst usikker, og The Athletic skriver at Liverpool sammen med Manchester City og Brighton følger med på situasjonen.

Chelsea har som strategi at de skal kvitte seg med spillere før de går inn i sitt siste år av kontrakten, slik tilfellet kan bli med Mason Mount i sommer. Dermed kan det hende Todd Boehly og co vil cashe inn for Colwill i sommer.

I tillegg til Colwill og Mount har Liverpool også blitt linket til Conor Gallagher fra Chelsea i sommer.