– Har fått flere tilbud denne sesongen

Rafa Benitez vil jobbe i Premier League igjen, men har så langt ikke blitt fristet av tilbudene han har fått.

Tolv managere har fått sparken i Premier League denne sesongen, og gamle kjenninger som Roy Hodgson, Javi Gracia og Dean Smith er tilbake i ligaen. En annen som har blitt linket til flere av de ledige jobbene, er Rafa Benitez. 

Den tidligere Liverpool-manageren har så langt ikke fått seg en ny jobb etter at han fikk sparken fra byrival Everton i fjor vinter. Men det skal ikke ha stått på tilbudene. 

– Jeg har fått flere tilbud denne sesongen, men betingelsene som er viktig for meg var ikke der, og derfor har jeg bestemt meg for å vente på andre alternativ, sier han i et intervju med The Telegraph

Tror Liverpool reiser seg

Benitez, som fremdeles holder til på Merseyside, har trent fire Premier League-klubber, og vil gjerne ta over klubb nummer fem i fremtiden. 

– Jeg har hatt tilbud fra utlandet også, men preferansen har alltid vært Premier League, sier han. 

Managere som har fått sparken i 2022/23

Scott Parker, Bournemouth
Thomas Tuchel, Chelsea
Bruno Lage, Wolves
Steven Gerrard, Aston Villa
Ralph Hasenhüttl, Southampton
Frank Lampard, Everton
Jesse Marsch, Leeds
Nathan Jones, Southampton
Patrick Vieira, Crystal Palace
Antonio Conte, Tottenham
Brendan Rodgers, Leicester
Graham Potter, Chelsea

63-åringen følger fremdeles veldig godt med på det som skjer i fotballverden, og han tror gamleklubben Liverpool vil komme sterkere tilbake etter den svake 2022/23-sesongen. 

– Det er vanskelig å holde seg på et så høyt nivå over tid, og ekstra vanskelig i England der konkurransen er så sterk, spesielt fra Pep Guardiolas Manchester City. 

– I andre land er det bare noen få storklubber, men i Premier League kan du tape mot alle, og det gjør det vanskeligere å prestere i andre turneringer. Men jeg er sikker på at Liverpool finner tilbake til vinnersporet raskt, sier Benitez.

Everton ligger dårligere an enn de gjorde da spanjolen fikk fyken i januar i fjor. Om den blå rivalen sier Benitez følgende: 

– De investerte mye penger igjen etter at jeg dro, og de har troppen til å holde seg unna nedrykk. Fansen utgjorde en stor forskjell i fjor, og det kan de gjøre igjen i år, sier Benitez.