Dette skriver avisene: «For første gang denne sesongen scoret Liverpool borte mot et lag på nedre halvdel. Da åpnet slusene seg»

Før kampen mot Leeds hadde Liverpool hatt store problemer mot de antatt svakere lagene på bortebane. Ikke denne gang. Dette skriver avisene.

Det var nok mange som var usikre på hva de hadde i vente før Liverpools bortekamp mot Leeds. De røde hadde kun vunnet tre bortekamper i ligaen denne sesongen – men heldigvis kom den fjerde på Elland Road.

Dette skriver avisene etter 6-1 mot Javi Gracias lag:

– Nok motorkraft i garasjen

Mike McGrath i The Telegraph hadde merket seg Jürgen Klopps kommentarer i forkant av kampen, der han snakket om Jude Bellingham og om femåring skulle ønske seg en Ferrari til jul…

«Jürgen Klopp har kanskje utelukket at de skal signere en Ferrari denne sommeren, men dette var en påminnelse om hvilke kraftige motorkrefter han allerede har i garasjen sin. Liverpool-laget hans styrte mot sin første seier på over en måned, og har til og med et lite håp om at de fortsatt kan kvalifisere seg for Europa», skriver McGrath i sin kamprapport.

«Kamper som denne ,og andreomgangen mot Arsenal da de kjempet seg tilbake og fikk et poeng mot Premier League-lederne, viste hva Klopps lag er kapable til. De sju målene mot Manchester United, og seks på Elland Road, er markørene for spillerne hans og standarden de må holde seg til. Uten Bellingham kan laget hans fortsatt ha farten og være behagelig for øyet. I rødt kan de være som en flåte av Ferrarier», skriver han videre.

Etter kampen var Klopp mer interessert i å snakke om hvilken betydning de siste kampene kunne få for neste sesong, enn om de igjen er med i kampen om topp fire.

«Dette kan ta dem inn i plasseringene som gir europacup, og det ville vært en bemerkelsesverdig bragd etter hvor de har vært denne sesongen. I 2020/21-sesongen hadde de en sluttspurt som tok dem fra åttendeplass til tredjeplass på de siste månedene. Denne gang er det mer trafikk og flere lag mellom dem og rivalene, men Klopp ser på det som viktige kamper for neste sesong. Grunnlaget legges for å komme tilbake dit Klopp føler de hører hjemme, dersom de kan gjenta prestasjoner som denne».

Vanvittig statistikk

Richard Jolly i The Independent er kjent for å merke seg tall og statistikk som ellers kanskje kan bli forbigått – og i hans kamprapport var det mye som var oppsiktsvekkende.

«Liverpool vant en kamp. Diogo Jota scoret. Det var en tid da ingen av delene var nyheten, men bemerkelsesverdig nok var dette den første seieren etter knusingen av Manchester United. Jotas to mål var hans første scoringer på 33 kamper og over et år. Liverpool vant en bortekamp, som har vært en sjeldenhet siden de hadde kommet helt til andre halvdel av april med bare tre seire på bortebane i Premier League», skriver han.


«De klarte å vinne på bortebane mot en av sine lettere motstandere, i en kamp som ville blitt tatt for gitt i sesongene da de tok over 90 poeng. Slik er det ikke denne sesongen. Det var ikke et sjokk på nivå med Leeds Uniteds seier på Anfield i oktober, men seks scoringer var et ettertrykkelig svar etter lagets svakheter den siste tiden. Det har blitt en vane for dem å avslutte kamper der de har vært favoritter uten å score mål».

De røde hadde utrolig nok ikke scoret på bortebane mot noen av lagene fra 11. til 20. plass denne sesongen…

«Liverpool kom til Elland Road i en merkelig situasjon der de fortsatt ventet på sitt første bortemål mot et lag som er på nedre halvdel av tabellen. De ordner det med to mål på fire minutter i førsteomgangen, fire med jevne mellomrom i andreomgangen. Kanskje, gitt Liverpools helt mystiske impotens mot antatt svakere lag, var det nødt til at noen skulle bli knust før eller senere», skriver han.

«Etter å ha gått målløse av banen borte mot Nottingham Forest, Everton, Bournemouth, Wolves, Crystal Palace og Chelsea, åpnet slusene seg. De skulle kanskje ha ønsket at disse seks målene ble spredt over flere kamper. Over tre kamper i ligaen denne sesongen har de scoret 22 mål, men altfor få i de andre kampene».

Alexander-Arnolds nye rolle

Mot Arsenal i ligakampen åtte dager før, ble Trent Alexander-Arnold brukt mer sentralt. Det var noe både Nathan Ridley i The Mirror og Henry Winter i The Times merket seg. 

«I mange år, da de kjempet side om side for Premier League-titlene, føltes det som at Liverpools styrke var helt annerledes enn Manchester City sin. Nå, som Liverpool har mål om å klatre tilbake til toppen igjen i fotballverden etter en mislykket sesong, har Jürgen Klopp begynt å imitere et av Pep Guardiolas taktiske grep. Kanskje det mest fascinerende med Citys spill er hvordan backene deres kommer inn sentralt på midtbanen og spiller nøkkelroller i oppbyggingen. Mot Arsenal forrige helg gjorde Trent Alexander-Arnold akkurat det, og på Elland Road ble han ofte sett sammen med Fabinho i Liverpools første linje på midtbanen, der han spredte pasninger fremover som en quarterback i NFL», skriver Ridley.

Henry Winter i The Times har alltid vært en stor fan av Liverpools 24 år gamle scouser, og likte det han så av ham i den nye rollen.

«Mer quarterback enn back – Trent Alexander-Arnold leverte mesterlig på Monday Night Football-kvelden på Elland Road i går kveld. Det skal sies at Alexander-Arnold fikk så mye tid og rom som han ville av Leeds United, men han utnyttet rommet voldsomt. Han spilte ved siden av Fabinho da Liverpool hadde ballen, og trakk seg tilbake de gangene Leeds angrep på sin venstreside. Kanskje denne nye backrollen kan være det som endelig får de beste ut av hans fantastiske tekniske talent – selv om han trengte Ibrahima Konaté til å dekke for ham til tider», skriver Winter

Han mener du må se han i aksjon i levende live for å skjønne hvor god han var på Elland Road.

«Prestasjonen hans vil utvilsomt gi diskusjonen rundt at klubben ikke skal by på Jude Bellingham en ekstra dimensjon – samtidig som de er helt ulike spillere som ville passet sammen. Alexander-Arnolds spill er best når du ser det live», skriver han.

«Når du kan se ham få ballen, snu hodet for å lete etter lagkamerater, og så bruke høyrefoten til å finne dem. Pasninger som ble spilt til Cody Gakpo, Mohamed Salah og Darwin Nunez, selv med venstrefoten da han slo en pasning på 45 meter mot Andy Robertson. Gleden med Alexander-Arnolds spill er de øyeblikkene, når han åpner opp motstanderens forsvar og gleder sine egne supportere, men dette var en av de kampene der tallene ikke rettferdiggjør hvor viktig han var. Han bidro med to målgivende, hadde 153 ballberøringer, traff med 124 av 136 pasninger, spilte 12 nøyaktige langpasninger og 20 pasninger inn i den siste tredjedelen av banen. Han vant to taklinger, vant ballen 11 ganger, og dukket til og med opp på venstrekanten på et tidspunkt».