Vil ikke snakke om tabellen og kampen om Europa

Jürgen Klopp mer opptatt av å fortsette med gode prestasjoner enn å tenke på hvor laget hans havner på tabellen.

Er det noe vi har lært denne sesongen, så er det at vi ikke skal ta miste bakkekontakten etter en storseier for Liverpool. Resultatene som fulgte etter 9-0 over Bournemouth, 7-1 over Rangers og 7-0 over Manchester United har gitt oss god grunn til å vente og se før vi friskmelder de røde etter mandagens 6-1-seier på Elland Road. 

Men en tilnærmet skadefri tropp og det Klopp beskrev som sesongens beste kamp hittil, er det lov å håpe at litt mer stabil form er i vente. Og da blir spørsmålet hvor den eventuelle formen kan føre laget på tabellen. 

Topp fire? Topp seks? Eller er det for sent å klatre i det hele tatt? 

– Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva det vil føre til. Det som skjer fremover er superviktig, fordi neste sesong avhenger av hvordan denne ender. Men jeg aner ikke hvor vi kan havne til slutt, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter sesongens fjerde borteseier, der det var mye å glede seg over. 

Hva er mulig å oppnå? 

Åttendeplass på tabellen og ni poeng opp til fjerdeplassen med åtte kamper igjen å spille er ståa per i dag. Selv ikke for to år siden virket det så vanskelig å klare Champions League, selv om opphentingen Klopps lag gjorde den gangen var en større overraskelse enn det ville vært i år, skadesituasjonen tatt i betraktning. 

Men ettersom det er fire lag mellom Liverpool og Newcastle på fjerdeplass, er det mye som ikke er i de rødes hender i kampen om fjerdeplassen. 

– Hvor vi havner avhenger av hvordan alle lagene rundt oss gjør det. Lagene foran oss kan vinne alle kamper, og de vi ikke møter kan gjøre det uten at vi har noen påvirkning. Så for øyeblikket er ikke det så viktig, det som er viktig er det vi viste i andre omgang mot Arsenal, sa Klopp. 

Det er tydelig at manageren ser på opphentingen mot Arsenal som et aldri så lite vendepunkt i lagets vonde vårsesong. Leeds-kampen var et nytt steg i riktig retning. Lørdag kommer Nottingham Forest på besøk til Anfield, og forhåpentligvis fortsetter laget å sprudle. 

Spådom: sjetteplass

Supercomputeren til Fivethirtyeight og Opta har blitt litt forvirret som følge av mange overraskende resultater i Premier League denne sesongen. Men nå som vi nærmer oss sluttfasen, kan vi se på den for å få en liten pekepinn på det sannsynlige utfallet. 

Den spår at Liverpool havner på en sjetteplass til slutt, like bak Brighton og like foran Tottenham. Det vil i så fall kunne holde til en plass i Europa League, litt avhengig av hvordan FA-cupen utspiller seg. 

De røde levnes kun en mulighet på tolv prosent til å sikre seg topp fire-plassen. Det er Manchester United og Newcastle United som har festet et solid grep om å slå følge med Arsenal og Manchester City inn i neste sesongs Champions League. 

Akkurat det tenker ikke Jürgen Klopp mye på for øyeblikket.

– Når vi nå leverer noen gode prestasjoner ser vi hva som er mulig. Det er veldig viktig for meg. Derfor ser jeg ikke på hva vi kan oppnå på tabellen. Jeg vil bare at vi skal spille bra fotball og vinne kamper. Så får vi se hvor vi ender opp, sa Klopp.