– Han fortjente hvert eneste minutt han fikk da det ikke gikk så bra

Jürgen Klopp hyller Arsenal-ledelsen fordi de var tålmodige med Mikel Arteta.

Når ligaleder Arsenal kommer til Anfield søndag ettermiddag ligger de 29 poeng foran Liverpool. Jürgen Klopp er full av lovord om den jobben som Mikel Arteta gjør på Emirates.

London-laget har imidlertid ikke vunnet på Anfield i Premier League siden september 2012, og trass i den svake tabellplasseringen har ikke Klopps menn blitt slått mer en en gang hjemme på Anfield i Premier League denne sesongen. 

– Mikel har bygd dette laget over flere år nå, og resultatet er ganske imponerende, når man ser hvordan de spiller, sa Klopp om Arsenal under sin pressekonferanse langfredag.

– Arsenal fortjener å være der de er. Mikel fortjente hvert eneste minutt han fikk i Arsenal da det ikke gikk så bra. Nå er laget veldig godt organisert. De har gjort det bra på overgangsmarkedet, og har et ganske stabilt lag. Det er morsomt å se dem spille fotball. De er superlivlige. De har gode kampplaner. Synd du ikke kan si det samme om oss for øyeblikket, noe som sier mye om vår situasjon, fortsatte Liverpool-manageren.

– Denne kampen skal spilles på Anfield. Vi er på hjemmebane, og det er veldig viktig. Det er ingen hemmelighet at kombinasjonen av våre supportere, arenaen og våre spillere er ganske god. Men vi kan ikke stole bare på det. Vi må dytte toget fremover for øyeblikket, og jeg har en god følelse av at vi skal klare det.

The Gunners jakter sin første ligatittel siden 2004

Arsenal jakter sin første ligatittel siden 2004, og har et forsprang på åtte poeng til Manchester City. De lyseblå har imidlertid spilt en kamp mindre enn The Gunners.

Liverpool kommer fra en målløs forestilling mot Chelsea på Stamford Bridge i midtuken, mens Arsenal vant 4-1 over Leeds hjemme på Emirates samme dag som Liverpool tapte med samme sifre for Manchester City på Etihad.

Slik gikk det til da Liverpool tapte 3-2 på Emirates i oktober:

Klopp bekreftet at døren til startelleveren står åpen foran møtet med The Gunners. Tyskeren gjorde hele seks endringer på laget foran den målløse forestillingen på Stamford Bridge, da han benket Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Cody Gakpo, mens Virgil van Dijk var syk og Harvey Elliott ble utelatt fra kamptroppen helt. Virgil van Dijk er nå friskmeldt igjen, så alle disse kan være tilbake i startoppstillingen mot ligalederen.

Liverpool har ikke vunnet noen av sine tre siste ligakamper, etter 7-0-seieren over Manchester United i starten av mars. Det er grunnen til at de er helt nede på åttendeplass på tabellen, ti poeng bak en Champions League-plass.

– Vi har bare hatt en skikkelig treningsøkt siden Chelsea-kampen. Guttene viser meg ikke at de ikke vil være med på dette. Slett ikke. Dette er en ny uke hvor vi spiller tre kamper, men fra nå av og ut sesongen spiller vi ikke tre ganger i uken. Da vil vi få mer tid til å trene. Da kan jeg ta avgjørelser om lagoppstillingen ut fra hva jeg har sett på trening. Det åpner døren for alle.

– Det hjelper ikke om de andre spillerne trener godt når du vinner siste kamp. Hvorfor skal du da gjøre seks endringer på laget? Nå derimot, må vi finne en base vi kan bygge videre på. Det første steget er intensitet, vilje og lidenskap. Den delen var bra mot Chelsea. Veldig bra. Resten var ikke like bra. Men det er greit, vi tar det derfra. 

– Jeg er veldig rolig for øyeblikket. Jeg ser alt som foregår på trening, og jeg baserer mine avgjørelser på det. Så får vi se hva utfallet blir. Jeg kan ikke gjøre noe annet. Vi må bare stå på videre, og det kommer vi til å gjøre.