– Hvorfor ikke gå for det?

Virgil van Dijk vil gå for seier i de resterende kampene og få en positiv sesongavslutning.

Liverpool står med tre seiere på rad og har sett bedre ut enn på lenge. Når seks kamper gjenstår av sesongen er det fremdeles mye å spille for i form av kvalifisering til spill i en av de europeiske turneringene neste sesong. 

Selv om godformen ser ut til å komme, vil ikke midtstopper Virgil van Dijk ta noe for gitt før kampene er spilt. 

– Jeg føler fremdeles det er ting å jobbe med. Men resultatene er gode, og vi spiller med mer selvtillit enn vi tidvis har gjort denne sesongen. Vi vet at det er seks kamper igjen, og vi skal forsøke å vinne alle, sier van Dijk i et intervju med The Times før søndagens kamp mot Tottenham.

Dette er midtbanespillerne Liverpool nå linkes til

Stor oversikt: Dette er midtbanespillerne Liverpool nå linkes til

Etter at de røde gjorde det klart at det ikke blir Jude Bellingham-kjøp, har det blitt liv på ryktebørsen.

Innsikt 29.apr 19:54
Klopp har over tusen kamper som manager. Søndagens motstander har åtte

Klopp har over tusen kamper som manager. Søndagens motstander har åtte

Ferskingen Ryan Mason jakter seier nummer fem i sin kamp nummer ni som manager.

Innsikt 29.apr 15:18

– Det blir vanskelig, spesielt med tanke på at vi har vært ustabile denne sesongen, men hvorfor ikke gå for det? Prøve å nyte det. Så er jeg sikker på at vi kommer til å ha en krevende sesongoppkjøring der vi gjør oss klare for neste sesong. Vi må være klare for å kjempe igjen, sier han.

Tåler kritikk

Van Dijk er en av mange spillere som har blitt gjenstand for kritikk denne sesongen, og det har han fått med seg. 

– Ingen er immune mot kritikk. Hvis noen sier noe annet, så lyver de. Men når kritikken er der og du vet at den er berettiget, må du bare krumme nakken og forsøke å bli bedre, sier nederlenderen.

– Jeg vet at mine prestasjoner i likhet med laget sine prestasjoner har gått opp og ned. Og jeg vet at jeg er en spiller mange ser på på grunn av standarden som er satt de siste fem årene, og da er det normalt at kritikken kommer. Det eneste jeg kan gjøre er å ignorere støyen og fokusere på hvordan jeg kan takle situasjoner bedre, sier han. 

Van Dijk sier at han forsøker å komme tilbake på sitt beste. 

– Med unntak av skaden, da jeg bare spilte syv kamper før sesongen var over, har jeg spilt på et stabilt nivå hver tredje og fjerde dag i fem år. Jeg forsøker å finne tilbake til det, og det skal jeg klare. Jeg er ikke bekymret for det, sier 31-åringen.

Prøver å lære

De siste ukene har stopperkjempen vist tegn til at han kan finne den formen igjen. Mot West Ham spilte han en ekte stopper-kamp med mange hodedueller og en svært viktig redning på strek. 

– En av styrkene mine er å lese spillet og forsøke å finne ut hva som er neste trekk. Når motstander har ballen og spissen løper i bakrom, prøver jeg å se om det er mulig å slå pasningen. Jeg vil alltid være ett steg foran. Noen ganger må du gå i duell, men det å unngå det er også en fordel, sier van Dijk.

Selv i en alder av 31 år og med alle merittene han har, er det fremdeles rom for læring og utvikling for van Dijk. Nå som Trent Alexander-Arnold har fått en litt ny rolle i laget når Liverpool har ballen, må resten av forsvaret tilpasse sitt spill. 

– Nå er det litt andre ting som kreves av meg, spesielt når vi har ballen, og jeg liker å lære. Jeg ønsker å bli bedre og å lære, sier van Dijk.

Søndag møter han en av verdens beste spisser i form av Harry Kane, når Tottenham gjester Anfield klokken 17.30. 

Konaté inn på laget - eller fornyet tillit til Matip?

Konaté inn på laget - eller fornyet tillit til Matip?

Her kan du velge ditt lag til kampen mot Tottenham.

Velg lag 29.apr 11:32
Milner fristes av muligheten til mer spilletid

Milner fristes av muligheten til mer spilletid

Også Paul Joyce melder om Brighton-interesse for Liverpools veteran.