– Intensiteten, viljen og innsatsen var der. Resten var ikke så bra

Jürgen Klopp tar med seg de små fremskrittene fra midtuken når han mobiliserer hjemmepublikummet før møtet med Arsenal.

For andre gang på noen måneder har Liverpool blitt nødt til å nullstille i søken etter stabilt gode prestasjoner, og 0-0 borte mot Chelsea var i det minste et lite steg fremover etter det ydmykende tapet mot Manchester City på Etihad noen dager tidligere. 

– Mot Chelsea tok vi første steg. Intensiteten, viljen og innsatsen var der. Resten var ikke så bra, men det er ikke så farlig. Vi må ta det derfra, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse. 

Han sier at han holder roen selv om det ikke går veien. 

– Dere blir kanskje overrasket, men jeg er veldig rolig. Jeg er der, ser alt og tar avgjørelser basert på det. Så får vi se hva utfallet blir til slutt. Mer kan jeg ikke gjøre. Vi skal fortsette å prøve, sa han.

Må kjempe for hver ball

Klopp sier at nøkkelen er å bygge på de små oppturene i løpet av en kamp, og at Anfield kan hjelpe med å gjøre nettopp det. 

– Gode taklinger, gode dueller og så beholde ballen. Mot Chelsea var det flipperspill - vi ga bort ballen altfor mye. Man skulle tro datamaskinen hadde hengt seg opp i analysen på grunn av alle balltapene, og sånn kan det ikke være. 

– Men det jeg likte med kampen var innsatsviljen og lidenskapen vi spilte med. De scoret to ganger, men den ene var hands og den andre var offside, og vi må fremdeles bevise hva vi gjør hvis vi havner under 0-1. 

Klopp har vært opptatt av å bruke tiden mellom Chelsea- og Arsenal-kampene godt. 

– Vi får tre skikkelig gode treningsøkter, noe som er veldig bra. Det gjør oss som regel godt, og vi hadde behov for det, sa han.  

Kan ikke kreve selvtillit

Klopp sier Chelsea-kampen var et bevis på at selvtilliten ikke er på topp for øyeblikket. 

– Man kan ikke tvinge frem selvtillit hos en spiller. Vi må hjelpe hver enkelt spiller, og på hjemmebane er det enklere fordi publikum kan gi deg et skikkelig løft, sa han.

– De jubler for hver takling og duell og blokkering. Hver lille blokkering er en liten seier, og det må vi bygge videre på. Og plutselig kommer selvtilliten, og guttene er seg selv igjen, sa Klopp. 

– At vi trenger Anfield er helt åpenbart, og jeg sa etter Chelsea-kampen at jeg tror supporterne likte noe av det de så. Så la oss ta det derfra.