– Jeg var nære på å gå til Real Madrid

Harvey Elliott kunne flyttet til Spania før Liverpool kom på banen.

Det nærmer seg fem år siden Harvey Elliott, som i forrige uke fylte 20 år, debuterte for Fulham allerede som 15-åring. Premier League-debuten fikk han i mai 2019, som 16-åring.

Elliott var naturlig nok regnet som et supertalent, og Liverpool kom på banen og sikret seg ham for en kompensasjonssum fra Fulham. I Liverpools offisielle podcast «We Are Liverpool» var Elliott nylig gjest. Der forteller han at han kunne endt opp et helt annet sted, og han kunne gått til Real Madrid.

– Jeg var nær på å gå til Madrid, og jeg tror det var da Liverpool kom på banen. Så snart jeg hørte at de var interessert, var avgjørelsen tatt. Jeg hadde bestemt meg, og det var bare fordi jeg var Liverpool-fan, og det er hele familien, sier Elliott som var tilstede da de røde spilte Champions League-finale i Kyiv i 2018.

– Det var min fars drøm å spille for Liverpool, men han fikk det ikke til. Lillebroren min er også en enorm Liverpool-supporter, og kanskje en av de største jeg har sett. Han kommer alltid med informasjon til meg som ikke jeg en gang vet, sier Elliott i podcasten

Måtte flyttet med hele familien

Siden Elliott var så ung, måtte han hatt med seg hele familien dersom det skulle blitt Spania. Det var en annen faktor, som gjorde det enda enklere å velge Liverpool da de skulle dra fra London.

– Noe annet som spilte inn var min bror og søster. Med å flytte dem rundt, til en ny kultur med et annet språk da de var så unge i tillegg. For meg var ikke problemet å finne meg til rette, men det handlet om familien min og jeg ville at de også skulle være lykkelige, sier han.

Elliott har tidligere fortalt at han takket nei til å møte Sergio Ramos, etter at han skadet Mohamed Salah i Champions League-finalen der han selv var tilstede som fan.

Elliott har nå spilt 61 kamper for de røde. Han har scoret seks mål.