Morton med optimistisk melding etter operasjonen

Tyler Morton har kommet med en oppdatering på sin egen skadesituasjon rett etter operasjonen.

Tidligere i ettermiddag kom den triste meldingen om at sesongen er over for Liverpools utlånte midtbanespiller Tyler Morton, etter at Wirrall-gutten fikk en bruddskade i den ene foten i lørdagens bortekamp mot Preston, hvor Morton spilte 88 minutter for utlånsklubben Blackburn Rovers.

Morton, som har vært involvert i hele 46 kamper for Championship-klubben denne sesongen, melder nå om en vellykket operasjon.

– Jeg er knust over at jeg fikk et brudd i femte metatarsal i kampen på lørdag, som betyr at sesongen er over for min del, men det er positivt at operasjonen gikk bra, og nå er jeg allerede på vei mot å bli bra igjen, skriver Morton på Instagram.

Morton, som fikk et aldri så lite gjennombrudd med debut i Premier League, Champions League, FA-cup og ligacup for Liverpool forrige sesong, har fortsatt utviklingen ved å være fast inventar på det imponerende Blackburn-laget i Championship.

Alt fra seks uker til flere måneder

Hvor lenge 20-åringen må belage seg på å være ute gjenstår å se. Det kan ta alt fra seks uker til flere måneder før et brudd i mellomfotsbeinene, som det heter på norsk, leges.

Det er viktig å gi bruddet nok tid til å gro skikkelig, så man ikke får tilbakevendende smerter. Metatarsalbeinene er beinene i foten som går ut til tærne. Femte metatarsal er beinet som går ut til lilletåa, altså beinet helt på utsiden av foten. Brudd i femte metatarsal på yttersiden av foten utgjør omtrent halvparten av alle metatarsbrudd.

Fra før har Liverpool Stefan Bajcetic ute med skade blant de unge midtbanespillerne.