Reiser til Tyskland på treningsleir

Jürgen Klopp avslørte under den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse at Liverpool vil reise til Tyskland på treningsleir foran 2023/24-sesongen.

Liverpool vil ha en treningsleir i Tyskland i juli, som et ledd i oppkjøringen til 2023/24-sesongen.

Flere av klubbens landslagsspillere vil være opptatt med EM-kvalifiseringskamper i perioden 12-20. juni, og Klopp vil at spillerne skal ha tre uker ferie mellom landskampene og før de starter preseason.

De første spillerne skal etter planen melde seg til tjeneste den 8. juli, og de som har vært på landslagsoppdrag skal komme tilbake etter ferien den 11. juli.

– Før landskampene vil spillerne ha noen dager fri, men så må de melde seg til tjeneste for landslagene, sa Klopp under den lukkede delen av pressekonferansen.

– De må selv forhandle med sine nasjoner om de skal være med på hele treningsleiren deres, halve treningsleiren, eller hva det nå måtte være. Det er sprøtt, men ute av våre hender. Vi kan ikke gjøre noe med det, la han til.

– Spillerne som skal spille landskamper vil få minst tre uker ferie, pluss noen dager i tillegg. Neste sesong starter med preseason. Vi vil ha tre eller fire dager her i Liverpool, hvor vi vil gjennomføre ulike tester, og så vil vi reise til Tyskland på treningsleir. Der kan vi jobbe skikkelig med hele troppen, og gjøre akkurat det vi trenger.

Det kan bli treningskamper i Singapore

The Athletic opplyser at Liverpool har vært i samtaler om å spille to treningskamper i Singapore senere under prseason. I fjor reiste Anfield-klubben til Asia i starten av preseason. Denne gangen har klubben valgt en annen vri for at spillerne skal komme i best mulig form til den nye sesongen.

– I fjor gikk vi til alle finalene, og spilte til siste dag. Jeg kunne ikke be spillerne melde seg til tjeneste igjen to uker senere. Da vi planla preseason den gangen, måtte vi gjøre det tidlig, og vanligvis inngår ikke en Champions League-finale i planene, for det er ikke noe som skjer hvert år. Vi håndterte det.

– Vi startet i Bangkok, og spilte kamper nesten med en gang, fordi vi måtte. Guttene kom tilbake i puljer, og det var aldri en perfekt preseason. Men den var ikke grunnen til vår svake sesong. Før dette hadde vi lignende preseason-opplegg. Men i år må vi gjøre det annerledes. 

– Nå har vi allerede hatt 3-4 uker uten internasjonal fotball. Vanligvis spiller vi hele tiden. Nå må vi heve oss, og vi må forberede oss på å gjøre det under preseason. Derfor ønsker jeg at alle skal komme tilbake nesten samtidig, og så raskt som mulig. Men jeg respekterer behovet for ferie. Jeg ønsker at spillerne skal ha ferie så lenge som mulig, men i år må vi sørge for at vi samles igjen så raskt som mulig, og tar ting derfra.

Liverpools sesong vil denne gangen være over den 28. mai. Da spilles den siste Premier League-kampen, borte mot Southampton.

Villa økte avstanden til Liverpool

Villa økte avstanden til Liverpool

Formlaget Aston Villa slo Fulham hjemme på Villa Park.

Noen supportere hevder det hviler en forbannelse over den hvite drakten

Noen supportere hevder det hviler en forbannelse over den hvite drakten

Mot West Ham skal Liverpool spille i sin hvite bortedrakt for sjette gang denne sesongen. De har fortsatt til gode å vinne kamp i den.

Innsikt 25.apr 22:02