Nå må Liverpool ta igjen ti poeng på ti kamper

Det ble favorittseiere til Newcastle og Manchester United i kveld.

Det har vært spilt to svært viktige matcher med tanke på topp fire-kampen i kveld. Og dessverre for Liverpool vant deres to fremste rivaler om en plass i Champions League sine kamper.

Newcastle hadde ingen problemer med å slå svakt plasserte West Ham 5-1 i London. Callum Wilson og Joelinton sørget for at gjestene ledet 2-0 før kvarteret var spilt.

Kourt Zouma skapte litt spenning i kampen ved å heade en corner i mål fem minutter før pause, etter svakt keeperspill av Nick Pope, men gleden ble kortvarig for vertene da Wilson gjorde sitt andre mål for kvelden før andre omgang var minuttet gammel. På tampen av kampen ville også innbytter Alexander Isak være med på ballet da han satte inn nordøst-lagets fjerde mål etter 82. minutter, og i 90. minutt ble også Joelinton tomålsscorer.

På Old Trafford gikk det 27 minutter for Marcus Rashford sendte Manchester United i føringen mot Brentford. Flere mål ble det ikke, uten at det på noe tidspunkt ble noe særlig nerve i oppgjøret.

Brentford var nærmest en utligning da innbytter Schade kom gjennom for gjestene i annen omgang, men vertenes keeper David de Gea var i det umulige hjørnet.

Seier både til Newcastle og Manchester United betyr at begge lag har 53 poeng etter 28 kamper, og ligger som nummer tre og fire på tabellen. Liverpool på åttendeplass har 43 poeng på like mange kamper.

Det betyr i klartekst at Liverpool må ta ett poeng mer per serierunde enn ett av disse lagene skal de ha noe som helst håp om Champions League-spill neste sesong.

Brentfords tap på Old Trafford betyr at Liverpool holder London-klubben bak seg på tabellen på bedre målforskjell. Liverpool har også spilt en kamp mindre enn Brentford.

West Hams tap for Newcastle betyr at David Moyes sitt mannskap fortsatt kjenner pusten av nedrykksspøkelset godt i nakken. The Hammers ligger på 15. plass, med 27 poeng, takket være sin gode målforskjell. Det er like mange poeng som Bournemouth under nedrykksstreken, og Nottingham og Everton på plassene rett over streken.