– Svaret er en stor feit null

Robbie Fowler er slett ikke imponert over hva Liverpools mest erfarne midtbanespillere har bidratt med denne sesongen.

Liverpool-legenden Robbie Fowler mener manglende bidrag fra midtbanen denne sesongen har kostet Anfield-klubben dyrt. 

I sin ukentlige spalte i Mirror retter den tidligere storscoreren sterk kritikk mot midtbanespillerne, som han mener har sviktet laget fullstenidg.

– Jeg har et spørsmål til dere. Hva er Liverpools førstevalg på midtbanen? Selv etter en sjokkerende sesong er det trolig Henderson-Thiago-Fabinho. Spørsmål to: Hvor mange mål har disse spillerne scoret til sammen? Svaret er en stor feit null. Ja, du leste riktig. Ingen mål fra en midtbanetrio som nesten skrev historie i fjor. De har ikke scoret i en eneste turnering. Så langt denne sesongen har de til sammen spilt 99 kamper, og ikke scoret et eneste mål, påpeker Fowler i spalten.

– Men det blirr verre. På alle de kampene har de til sammen slått tre målgivende pasninger. Henderson har slått to og Thiago en. Der har dere svaret på hvorfor denne sesongen har vært en katastrofe, legger han til.

FORSVARER FORSVARET: Robbie Fowler mener at Liverpool-forsvaret har klart seg mye bedre enn de får kreditt for.

FORSVARER FORSVARET: Robbie Fowler mener at Liverpool-forsvaret har klart seg mye bedre enn de får kreditt for.

Forsvarer forsvaret

Fowler påpeker at Liverpools forsvar har fått mye kritikk denne sesongen, men likevel er det bare fire lag som har sluppet inn færre mål, nemlig Arsenal, Manchester City, Newcastle og Chelsea.

– Forsvaret kan vise til bedre tall enn Manchester United og Tottenham, og forskjellen er ikke stor i forhold til City og Arsenal heller, påpeker den gamle toppscoreren.

Fowler slår fast at det er antall mål som er det store problemet.

– Mo Salah har vært ustabil denne sesongen, Nunez har gjort det greit, men Liverpool har måttet klare seg uten Diaz og Jota i lange perioder, og Gakpo er fersk. Fra midtbanen har det vært ingenting. Keita har heller ikke scoret, og det har ikke Jones og Milner heller. Oxlade-Chamberlain og Bajcetic har gjort et mål hver. Det er to mål fra sju midtbanespillere. Bare Harvey Elliott har tall som er halvveis respektable, påpeker han.

– Det er det samme når det gjelder målgivende pasninger. Vi har fått sju slike fra de elleve midtbanespillerne som er blitt benyttet denne sesongen. Sammenlign det med Manchester City, og du ser problemet. De har 35 mål fra midtbanen, og 40 målgivende pasninger.

Foran kampen mot Leeds mandag kveld ligger Liverpool på åttendeplass i Premier League. Det er fem poeng opp til Brighton på plassen foran, og tolv poeng opp til Newcastle på fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong. The Magpies har riktignok en kamp mer spilt, så forspranget kan bli redusert til ni poeng med seier på Elland Road.

Leeds - Liverpool spilles på Elland Road mandag klokken 21.00, og blir vist på V sport PL og Viaplay