«Bellingham vil heller bli i Dortmund og ta en ny vurdering i 2024, enn å bli dyttet mot en overgang som ikke er riktig for ham»

Da nyheten sprakk om at Liverpools interesse for Jude Bellingham hadde kjølnet, hadde Anfield-klubben en representant på plass i Amsterdam som møtte Ryan Gravenberchs far.

I dagens Sunday Times har Jonathan Northcroft en svært interessant artikkel om Liverpools jakt på Jude Bellingham.

Borussia Dortmund-spilleren har toppet Liverpools ønskeliste i minst halvannet år, og Northcroft opplyser at Liverpool tidligere i sesongen hadde forstått det slik at Bundesliga-klubben ville selge Bellingham for 80 millioner pund pluss tilleggsklausuler.

Bellinghams rivende utvikling og gode spill i VM, i en alder av bare 19 år, førte til at prislappen økte betraktelig, og to klubber med enorme pengebinger, Manchester City og Real Madrid, meldte sin interesse. Manchester United og Paris Saint-Germain kom også på banen, og Borussia Dortmund øynet en budkrig. 

Bellingham har ingen utkjøpsklausul i sin kontrakt med Dortmund, og nå skal prisen som den tyske klubben forlanger være 130 millioner pund. 

Northcroft påpeker at det er opp til Bellingham selv hvor han vil spille, og The Times-journalisten har forstått det slik at han heller vil bli i Dortmund og ta en ny vurdering i 2024, enn å bli dyttet mot en overgang som ikke er helt riktig for ham.

Northcroft skriver imidlertid at det aldri har kommet noen indikasjon på at Bellingham foretrekker Liverpool. Spillerens far, Mark, er riktignok Liverpool-fan, men Northcroft tror familien kun kommer til å ta hensyn til hva som er best for Bellinghams utvikling. 

«Uten noen spesielle forutsetninger for å få avtalen i havn, trakk Liverpool sin interesse, fordi de ville måtte sette av en stor del av sitt transferbudsjett til en budkrig de ikke var favoritter til å vinne», skriver Northcroft.

Klopp ønsker å få flere nye signeringer inn Shankly Gates tidlig i transfervinduet, og det kunne han ikke med store deler av transferbudsjett satt av til Bellingham.

Møtte Gravenberchs far på tirsdag

Da nyheten sprakk om at Liverpools interesse for Jude Bellingham hadde kjølnet, hadde Anfield-klubben en representant på plass i Amsterdam som møtte Ryan Gravenberchs far, opplyser Northcroft.

Han skriver at nederlenderen nå er under seriøs vurdering. En atletisk og elegant midtbanespiller som kan spille både som nummer 6, nummer 10 og til og med på venstresiden av midtbanen.

Gravenberch skal være frustrert over lite spille tid hos Bayern München etter overgangen fra Ajax i juni, og verdsettes til rundt 25 millioner pund. En slik prislapp gir Liverpool muligheten til å sikre seg også andre midtbanespillere, inkludert Mason Mount, som Chelsea sannsynligvis kommer til å forlange 70 millioner pund for.

Anfield-klubben linkes også til Brighton-duoen Alexis Mac Allister og Moises Caicedo, som verdsettes til rundt 80 millioner pund hver av Brighton, og billigere alternativer som Wolverhamptons Matheus Nunes og Chelseas Conor Gallagher.