– Vi er ikke det første laget som senker seg litt etter en tidlig 3-0-ledelse

Enda mer lærdom å ta med seg samtidig som Jürgen Klopp kan juble for fire strake seiere.

I tillegg til mye snakk om Paul Tierney og hamstringskade i feiringen, fikk Jürgen Klopp også tid til å snakke litt om selve kampen i sin pressekonferanse etter 4-3-seieren over Tottenham på Anfield. 

– Som alle kunne se, var starten på kampen eksepsjonell og noe av den beste fotballen vi har spilt denne sesongen. Å lede 3-0 over et ganske defensivt Tottenham, med måten vi scoret målene på og måten vi spilte på offensivt og defensivt var helt eksepsjonelt, sier Klopp.

– Det han sa til meg var ikke greit

– Det han sa til meg var ikke greit

Feiden mellom Jürgen Klopp og dommer Paul Tierney fortsetter.

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Drama i flere akter da Liverpool viste sesongens styrker og svakheter

Dette var en kamp som hadde alt, også signaler om hva som er galt denne sesongen og hva som gir håp om at de røde snart kan finne tilbake til de beste taktene.

Kommentar 30.apr 20:40

Etter et kvarter trodde de fleste dette skulle bli en ny utklassingsseier på Anfield og at Tottenham skulle bli ydmyket igjen, slik de ble på St. James Park da de tapte 6-1 mot Newcastle forrige helg. Men slik ble det ikke. 

– Vi er ikke det første laget som senker seg litt etter en tidlig 3-0-ledelse. Det skal ikke skje, men det skjedde. Ikke med en gang, men det første målet til Tottenham var det første øyeblikket der vi ikke forsvarte oss ordentlig, der kontringspresset ikke satt. Derfor endte vi opp med den lange ballen i bakrom, og vi burde ikke komme i den situasjonen, sier han.

Klarte ikke fortsette i samme stil

Klopp sier få lag er bedre til å utnytte slike situasjoner enn Tottenham, og vi så i andre omgang at de er effektive når de får muligheten. I pausen sa Klopp til spillerne at de skulle prøve å finne rytmen igjen, og finne tilbake til slik de startet kampen.

– Det er vanskelig å spille mot fem bak. Vi klarte ikke finne rytmen. Det var ikke dårlig, det var bare en jevnere kamp enn det skulle vært. Likevel burde det vært ok, for vi skulle ikke sluppet inn. Men de hadde flere muligheter og traff blant annet stolpen, og de fikk troen mens vi begynte å tvile litt, og da åpnet kampen seg opp, sier han.

Klopp sier det etter hvert ble vanskelig å forsvare seg, og gjentok at det var en situasjon før Tottenhams utlikningsmål der Mohamed Salah hadde ballen én mot én, men på uforståelig vis ble avblåst. 

– I stedet kom ballen tilbake, de fikk frispark, og scoret. Samtidig var alle Tottenhams angrepsspillere, så det var vanskelig å forsvare seg. Ballen var i lufta og det var vanskelig å få orden på kaoset, sier Klopp.

Heldigvis endte det godt til slutt. 

– 3-3 føltes ikke bra, men det var det vi fikk. Men så ville Diogo Jota det annerledes og gjorde jobben for oss. Det var åpenbart dagens beste øyeblikk, sier Klopp.

Scouserne dro lasset i en ellevill kamp på Anfield

Spillerbørs og folkebørs: Scouserne dro lasset i en ellevill kamp på Anfield

Liverpool herjet, kollapset og avgjorde på slutten. I regien var scouserne i laget!

Kommentar 30.apr 19:29
Derfor ble ikke Skipp utvist

Derfor ble ikke Skipp utvist

Tottenham slapp å bli redusert til ti mann etter Oliver Skipp sin stempling.