– Vi må minne oss på hvor heldige vi er

Virgil van Dijk oppfordrer til optimisme før sesonginnspurten.

Liverpool har sju kamper igjen denne sesongen, og den neste kommer allerede onsdag kveld borte mot West Ham.

Etter seieren mot Nottingham Forest snakket Virgil van Dijk med The Athletic, og snakket om hvor stolt han er over å representere Liverpool FC. 

– Vi er veldig privilegerte som går ut der og skal prestere for en av de største klubbene i verden. Denne sesongen har du til tider vært nødt til å minne deg selv på hvor heldig du er, sier midtstopperen.

– Alle ønsker å vinne, ingen vil gjøre feil og tape, og vi har hatt veldig stor suksess de siste årene. Vi må bare finne den gleden. Jeg er veldig glad, og storkoser meg med å kunne spille der ute, prøve å få gode resultater og sette sammen en seiersrekke, sier han.

Forventer en tøff kamp mot West Ham

Mot Forest slet Liverpool med innkast imot, og begge Forest sine mål kommer etter slike situasjoner.

– Vi må definitivt stramme opp, og vi har ikke håndtert dødballene imot så bra som vi kan. Andreballer var en farlig del av spillet deres. Det handlet om deres kvalitet, men vi må fortsatt gjøre det bedre, sier han.

– Det har vært en veldig vanskelig sesong så langt, så at vi kunne vinne etter at vi slapp inn utligningsmål to ganger er en god ting. Det er noe vi kan bygge videre på. La oss forbli positive, finne en måte til å prestere jevnt, og prøve å nyte de siste kampene.

Nå ser 31-åringen frem til onsdagens kamp. West Ham vant sin generalprøve 4-0 borte mot Bournemouth på søndag.

– La oss fokusere på West Ham. Det vil bli tøft. Det har vært tøft de siste årene, uansett når vi har dratt dit. De kjemper fortsatt, så vi må kjempe enda mer og vise hvor mye vi ønsker de poengene.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på Viaplay og V Sport PL1.