«Et klart hint om at spillerne som er utenfor førsteelleveren må studere Diogo Jota»

I sin spalte for liverpool.no denne uken skriver David Lynch om Diogo Jota – og eksempelet han setter.

Jürgen Klopp traff spikeren på hodet da han snakket om Diogo Jota etter Liverpools krevende seier mot Nottingham Forest. Han sa: «Jeg tror det andre målet virkelig viser hva en scoring kan gjøre for offensive spillere».

Roen, kontrollen og selvtilliten som skal til for å score et slikt mål, har stort sett manglet siden portugiseren kom tilbake etter skade i februar. Han har faktisk, så sent som i førsteomgangen i de rødes seier over Leeds på mandag, knapt sett ut som at han kan kontrollere ballen.

Men selv om han mistet ballen 11 ganger i den første halvtimen på Elland Road, klarte Jota å være lenge nok på banen til å endelig få slutt på den over et år lange måltørken i det 52. minutt. Siden det har han vært en helt annen spiller, og scoret tre nye mål over sine neste 111 minutter på banen, for å vise at han endelig er tilbake i form.

Ikke bare scoringene

Det er ikke tilfeldig at samtidig som Jotas har funnet tilbake til scoringsformen, så har Liverpool som helhet funnet tilbake til seg selv offensivt, med 11 mål på tre kamper etter bare ett mål på de fire kampene før det. For et lag som må dekke over tydelige problemer før en stor opprenskning til sommeren, er denne evnen til å feie over lag noe som er ekstremt hendig.

Men det er noe annet i tillegg til trusselen foran mål som sørger for at Jota kan bli værende i dette laget i tiden framover, og det er en faktor som Klopp pekte på etter lørdagens kamp. Han sa:

– Diogo viser at du som offensiv spiller kan være involvert i hver eneste situasjon defensivt, og fortsatt være en trussel offensivt. Det er ikke enten eller, du kan gjøre begge deler, og det gjør Diogo. Det gjør ham så verdifull for oss, og derfor fortjener han absolutt dette, sa Klopp.

Det var en melding som ikke bare var til Liverpools nummer 20, men også til andre i troppen som har sett at de har fått begrenset spilletid på grunn av Jota, og som har vært litt ute av form i det siste. Da Klopp beskrev det som «billetten inn i dette laget» tidligere i uken, kan du lure på om han tenkte på spilleren som for øyeblikket er utenfor laget på grunn av Jotas form – Darwin Nunez.

I FORM: Diogo Jota har nå fire mål på sine to siste kamper.

I FORM: Diogo Jota har nå fire mål på sine to siste kamper.


Det kan også ha blitt siktet til Thiago Alcantara, og spanjolen har slitt med å ta plassen til Curtis Jones som har imponert, selv om han er tilbake og skadefri. For å si det enkelt – dersom noen av dem ønsker å komme seg tilbake i managerens planer, så vet de at de må matche Jotas innsats uten ball, og at det bare er starten.

Når det er sagt… Når den portugisiske landslagsspilleren nå også scorer mål igjen, vil alle konkurrentene hans om plassen på laget ha en stor jobb foran seg.